Digitale Twins voor musea

Onze visie

Tijdens de benarde toestand van de cultuursector in 2020 is bij ons het idee ontstaan om musea digitaal beschikbaar te maken. Wij willen zo de cultuursector toegankelijk maken voor publiek, ook als de fysieke deuren gesloten zijn.   Als organisatie streven wij ernaar om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Onze betrokkenheid bij hi-tech opdrachten voorziet ons van de mogelijkheid om culturele organisaties te ondersteunen. De kern van onze bedrijfsfilosofie omvat daarom het toewijden van een deel van onze inspanningen aan deze sector.

De techniek

Wij creëren met onze techniek een verdieping van een fysiek bezoek door letterlijk een nieuwe dimensie van uw museum te bieden. voor Met onze digitale twins kunnen wij uw museum namelijk volledig virtueel maken, zodat mensen ook online een tour kunnen volgen. Het is met onze techniek mogelijk om extra’s als foto’s, video’s en geluidsfragmenten toe te voegen, zodat u uw virtuele tour volledig interactief kunt maken. Het mooiste is: uit onderzoek blijkt dat digitaal bezoek aan een museum de keuze tot fysiek bezoek bevorderd!

Financiering en subsidiëring

Aangezien wij veel kennis hebben over subsidiëring en financiering, hebben we besloten om deze expertise te gebruiken om onze technologische oplossingen toegankelijk te maken voor (kleine) culturele organisaties. Op deze manier proberen we niet alleen onze zakelijke doelen te realiseren, maar ook een bredere maatschappelijke impact te bewerkstelligen door onze kennis, vaardigheden en technologieën in te zetten ter ondersteuning van cultureel erfgoed.

Bekijk hier een aantal voorbeelden van musea die onze techniek al gebruiken!