landscape sky water clouds

Virtueel een molen vanbinnen bekijken

Als je denkt aan Nederland, denk je al snel aan molens. De prachtige beelden van Kinderdijkse molens gaan de hele wereld over. Gelukkig kun je in Nederland op veel plekken een molen vanbinnen bekijken. Maar wat als er in uw buurt geen molens te bezichtigen zijn? Of als u een molen wilt bezichtigen die ver weg staat. Daar hebben wij een oplossing voor!

Waar kan ik een molen vanbinnen bekijken?

Er zijn in Nederland genoeg molens te vinden, 1170 om precies te zijn. Kinderdijk is de plek waar de meeste molens in één gebied te vinden zijn. Er is zelfs een website opgezet waarop u precies kunt zien welke molens u waar kunt bezichtigen. In de huidige tijd worden virtuele alternatieven steeds belangrijker. Daarom kunt u binnenkort via ons virtueel een molen vanbinnen bekijken!

vintage black windmill during sunset

Waarom een molen virtueel bezichtigen?

Er zijn verschillende redenen te verzinnen waarom u een molen virtueel zou kunnen bekijken. De eerste reden noemde ik al in de eerste alinea, de afstand. Echter, de hoofdreden dat mensen locaties virtueel bezichtigen is ter voorbereiding. Ze willen met het gezin een dagje weg, maar weten niet waarheen. Dan is een virtuele tour van een museum, of in dit geval een molen, de ideale manier om te kijken of het leuk is om met het gezin naar dat museum/die molen toe te gaan.

Verder is het mogelijk om de virtuele ruimte als educatief doeleind te gebruiken. Een kinderklas meenemen naar een molen is misschien niet altijd haalbaar. Dan is een virtueel alternatief, waarbij kinderen in de klas naar een rondleiding kunnen kijken, een mooie oplossing.

Waar kan ik een molen virtueel bezichtigen?

Op de website van onze Duitse partner kunt u al gratis een korenmolen virtueel bekijken. Op onze website kunt u ook musea, kerken en molens virtueel bekijken. Het aanbod wordt wekelijks uitgebreid, dus er is genoeg om naar uit te kijken! Wilt u een molen virtueel bezichtigen die nog niet op onze website staat? Laat de eigenaar dan weten dat wij hen kunnen voorzien van een mooie scan! Bent u molenaar en staat uw molen er nog niet bij? Neem dan contact met ons op om een scan te laten maken!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *