the metropolitan museum in new york city

Ik wil een virtuele expositie bezoeken

Afgelopen maanden heeft u het misschien weleens gedacht: “Ik wil naar het museum!” Helaas was dit een lange tijd niet mogelijk, maar gelukkig mogen we weer. In de afgelopen maanden is er wel een nieuwe manier van museumbezoek opgebloeid. Tegenwoordig kunt u bij veel musea een virtuele expositie bezoeken. Dat houdt in dat u een museumtour kunt volgen vanachter uw laptop. Vaak kost dit maar enkele euro’s of is het zelfs gratis. Misschien denkt u nu wel: “Ik wil een virtuele expositie bezoeken!” Lees dan deze blog om te kijken hoe.

Waarom bezoeken mensen een virtuele expositie?

In voorgaande maanden bezochten mensen virtuele museumtours omdat de musea dicht waren. Tegenwoordig willen mensen virtuele exposities bezoeken, omdat ze zich willen voorbereiden op echt bezoek. Uit ervaringen van onze Duitse partner blijkt namelijk dat mensen na een virtueel bezoek sneller geneigd zijn om ook in het echt naar het museum te gaan. Daarnaast is het natuurlijk leuk om vanuit huis een museum in bijvoorbeeld het buitenland te bezoeken. Voor musea is het dus een mooie extra inkomst naast de standaard bezoeken.

Een virtuele expositie genereert fysiek bezoek

Zo kunt u virtueel een expositie bezoeken

Als u na het lezen van de eerste twee alinea’s inderdaad denkt: “Ik wil een virtuele expositie bezoeken”, lees dan snel verder! Wij leggen hieronder namelijk precies uit hoe u een virtuele expositie kunt bezoeken.

Er zijn twee manieren om een virtueel museum te bezoeken. De eerste manier is de meest voor de hand liggende: u gaat naar de website van het museum en bekijkt of de mogelijkheid er inderdaad is. Allemaal leuk en aardig, maar als u nog niet weet welke expositie u wilt bezoeken is deze manier onhandig. Alle websites van musea langsgaan kost namelijk veel tijd. Gelukkig is er nog een tweede manier. U kun namelijk op onze website precies vinden welke musea in Nederland (door ons) zijn gescand, bijvoorbeeld in de stad Dordrecht. We hebben zelfs een speciale pagina gemaakt waar u onze (gratis) scans kunt bekijken!

Kan ik zelf een virtuele expositie laten maken?

Heeft u een museum? Of een interessante collectie in uw huis? U kunt door ons een zogeheten ‘digitale twin’ laten maken. Deze digitale twin kunt u gebruiken om uw eigen virtuele expositie te maken! Verder is het met onze techniek ook mogelijk om uw gehele huis te scannen. Klik hier om alle mogelijkheden te bekijken!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *