Wereldwijd musea bezoeken dankzij een virtueel museum

Geen zin om je huis uit te gaan maar toch een beetje cultuur te snuiven? Of wil je een museum in een ander land bezoeken terwijl je net vakantie hebt gehad? Dan kun je een virtueel bezoek brengen aan musea in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Onder andere in de VS en in Frankrijk kun je een virtueel bezoek brengen aan een aantal musea. Het virtueel museum is de toekomst!

Het nadeel aan deze tours is: je kunt niet echt soepel door het museum heen lopen. Google bepaalt namelijk waar je wel en niet in mag. Gelukkig kunnen bezoekers van onze tours helemaal vrij door de ruimtes heen lopen. Je kunt de ruimtes in 1 klik vinden, maar je kunt ook kiezen om de route zelf te lopen.

Onze virtuele musea

Wij hebben al een aantal musea in Nederland mogen voorzien van een virtueel alternatief. Op deze pagina kun je er een aantal van bekijken. Deze musea hebben ieder hun eigen unieke verhalen die je als bezoeker kunt meemaken. Het toffe is, aan de hand van leuke beelden en geluidsfragmenten kunnen wij de collecties in het museum ondersteunen. Naast de collectie krijgt u dus nog meer te zien en horen over de spullen in het museum.

Voor het Patriciërshuis in Dordrecht hebben we zelfs een interactieve virtuele tour gemaakt. Deze tour kan worden gevolgd door groepen en klassen. Aan de hand van een speurtocht, versterkt met beeld en geluid, moeten zij een mysterie oplossen in het museum. Tijdens de tocht leren ze over hoe mensen in de 17e en 18e eeuw leefden.

Een virtueel museum laten maken

Wij maken virtuele musea aan de hand van onze scanner. De scanner meet de ruimtes van het museum tot de centimeter precies op. Daarna worden alle beelden naadloos aan elkaar gezet om een vloeiend geheel te krijgen. Onze techniek is VR-friendly, waardoor je echt het idee krijgt dat je door de ruimtes heen loopt.

Tijdens de edit voegen wij extra content toe zoals foto’s en video’s. Zoals ik hierboven al schreef: Met deze content voeg je extra informatie toe aan je virtuele ruimte. In samenwerking kunnen wij dus ook hele tours en leuke interactieve extra’s maken van het museum. Op die manier kun je de virtuele kant van je museum naadloos laten aansluiten op de fysieke ervaring.

Deze techniek wordt ook wel een augmented reality scan genoemd. Dit type scan wordt gemaakt door een augmented reality scanner die wij ook in ons bezit hebben.

Een afspraak maken

Uw museum voorzien van een virtueel alternatief? Wij kunnen u helpen! Laat ons weten wat uw ideeën zijn en we maken er samen iets moois van.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *