Hoe kan ik een plattegrond van mijn huis laten maken?

Gaat u verbouwen of bent u benieuwd naar de exacte afmetingen in uw huis? Dan kunt u een plattegrond van uw huis aanvragen bij de gemeente. Echter, zijn deze plattegronden vaak oud en niet up-to-date. Bij ons kunt u een plattegrond laten maken van uw huis, die eenvoudig aan te passen is als dat nodig mocht zijn.

Waarom heb ik een plattegrond van mijn huis nodig?

Mensen gebruiken een plattegrond van hun huis voor verschillende doeleinden. Zoals hierboven vermeld, kan een plattegrond van uw woning van belang zijn als u de exacte afmetingen van uw huis wilt weten. Deze afmetingen kunnen van pas komen als u uw huis wilt verbouwen of zelfs wilt gaan verkopen.

Als u uw huis gaat verbouwen is het handig om te weten wat er allemaal gaat veranderen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om de afmetingen van hun huis voor en na de verbouwing in kaart te brengen. Zo is er tijdens en na de verbouwing, met behulp van een plattegrond, overzichtelijk in kaart gebracht wat de veranderingen precies zijn.

Een plattegrond van je huis laten maken kan goed zijn voor een verbouwing

Hoe maak ik een plattegrond van mijn huis?

De plattegrond hoeft u gelukkig niet zelf uit te meten en u hoeft hem al helemaal niet zelf te tekenen. De plattegrond kunt u laten maken door middel van meetapparatuur wat daarvoor geschikt is. Een voorbeeld van meetapparatuur waarmee u een plattegrond van uw huis kunt maken is een 3D scanner. Deze 3D scanner maakt een exacte virtuele kopie van uw huis, een ‘virtual twin’ genoemd. Deze ‘virtual twin’ kunt u zelf online bekijken, door in een soort Google Street View stijl door uw huis heen te lopen. Daarnaast worden deze 3D scans zo gemaakt dat de scanner de exacte afmetingen van uw huis onthoudt en deze zo op papier kan zetten.

Zo kunt u dus snel en makkelijk een plattegrond laten maken. Het scannen van uw huis kost namelijk maar enkele uren, waarna de plattegrond en de ‘virtual twin’ binnen twee dagen op te vragen zijn. Ter vergelijking: het aanvragen van een plattegrond bij de gemeente kost minimaal één à twee weken, waarbij u vaak veel in de weer bent voordat u heeft wat u zoekt. De afmetingen van uw huis kunt u dus niet alleen makkelijk laten maken, maar u kunt ze dus ook snel en eenvoudig met een nieuwe 3D scan laten aanpassen. Op de website van Matterport kunt u meer voorbeelden zien hoe de 3D scans werken.

Hoe kan ik mijn plattegrond aanpassen?

Als u de nieuwe afmetingen van uw huis nodig heeft kunt u de ruimtes die veranderd zijn opnieuw laten scannen. Als u bijvoorbeeld de keuken heeft verbouwd, kunt u de 3D scanner gebruiken om de afmetingen van de keuken opnieuw te scannen, waarna de plattegrond aangepast kan worden.

De aangepaste afmetingen van uw huis kunt u daarna door middel van de ‘virtual twin’ weer online bezichtigen en eventueel delen met familieleden en vrienden, zodat ze ook op afstand kunnen zien wat u met uw huis heeft gedaan. Kijk op onze website voor meer informatie over hoe wij te werk gaan.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *