Een virtuele 360 tour – Wat kun je er allemaal mee?

Het is mogelijk om een eigen virtuele 360 tour te maken van uw (woon)ruimte. U kunt uw huis, hotel, museum, school of andere ruimtes digitaal beschikbaar maken. Met onze 3D techniek bieden wij u de tools om kijkers, gasten of bezoekers op voorhand binnen te laten kijken. Dit alles is mogelijk zonder dat de mensen in eerste instantie fysiek langs hoeven te komen. Voor bijna ieder bedrijf kan onze techniek van grote waarde zijn. Of dat nu als virtuele showcase is, of als extra toevoeging aan een tour in een museum of ander gebouw.

Een virtuele 360 tour in de horeca

In de horeca wordt de tour gebruikt om gasten alvast een kijkje te laten nemen in je hotel of restaurant. Zo kun je als hoteleigenaar gasten alvast een ‘sneak peak’ geven van de kamers in je hotel. Gasten kunnen virtueel ook meteen de kamer boeken, waardoor de 360 tour bijdraagt aan de stimulatie van aankoop.

In restaurants wordt de techniek vooral gebruikt ter verbetering van het reserveringssysteem. Geen zorgen, het huidige systeem kan naadloos worden ingepast in de virtuele 360 tour. Er hoeft dus geen nieuw systeem worden gebruikt. Mensen kunnen in de virtuele ruimte rondlopen en meteen de tafel reserveren die zij willen. De gebruiksvriendelijkheid van de ruimte bevorder je zo optimaal.

Uw museum vernieuwen met een virtuele 360 tour

U kunt uw bezoekers een hele nieuwe ervaring geven op het gebied van kunst en cultuur. De virtuele 360 tour gebruik je dus als extra toevoeging op je fysieke museum. In de virtuele variant kun je namelijk alle informatie toevoegen die je normaal in je museum plaatst. Op die manier verlaag je het aantal bordjes en stickers in je museum, terwijl de informatie bewaard blijft. Sterker nog, aan de hand van extra foto’s en video’s kun je nóg meer informatie delen over de collectie.

De virtuele ruimte kan dus worden ingezet als ‘augmented reality’, oftewel aangevulde realiteit. Aangevulde realiteit is een live of indirect beeld van de werkelijkheid met extra toegevoegde content op je scherm.

Een virtuele 360 tour als augmented reality in een museum.

Cultuurbehoud

Het grootste voordeel voor musea en monumenten is dat je met een 360 tour locaties tijdloos kunt maken. We weten allemaal nog van de grote brand in de Notre Dame te Parijs en alle gevolgen. Wat niet iedereen weet is dat men dankzij toeval het gebouw weer één op één kan restaureren. Een aantal maanden voor de brand is er namelijk een 3D scan gemaakt van de kathedraal. Een liefhebber van 3D scanning, met name van historische plekken, heeft de Notre Dame ooit in 3D vastgelegd. Dankzij deze scan had men alle maten en data van de Notre Dame paraat, waardoor deze exact kan worden herbouwd.

Er zijn natuurlijk ook minder heftige redenen dan een culturele ramp om een museum of monument vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke exposities. Dankzij de virtuele 360 tour kun je een expositie die maar een aantal maanden draait vastleggen. Online kunnen mensen dan nog eens een bezoek brengen aan zo’n tour. Je kunt deze virtuele tours gratis online aanbieden of een kleine vergoeding vragen. De meeste musea bieden de 360 tour aan als gratis aanvulling op hun fysieke tours.

Een virtuele training

Weer een hele andere toepassing van de virtuele 360 tour is de mogelijkheid om een training of cursus met VR aan te bieden. Vooral in de bouw en industrie kan dit van pas komen, gezien de risico’s die werknemers daar kunnen lopen. Een VR tour is niet alleen prettig omdat deze overal ter wereld te volgen is. Het is ook een zeer veilige manier om kennis te maken met een nieuwe techniek of machine.

Wij hebben in augustus 2021 onderzoek gedaan onder werknemers in de bouw- en industriesector. Ui dit onderzoek bleek dat werknemers meer bereid zijn om een extra cursus of training te volgen als deze online is. Maar liefst 76% van de respondenten gaf aan beter te leren als een les interactief is. “Wij leren beter in de praktijk, daarom doen we dit werk. Een cursus die de kans geeft om online te leren en in praktisch bezig te zijn is geen slecht idee.”

Misschien vraagt u zich af: Wat is VR? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van een virtuele 360 tour? Bekijk onze website en neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *