Een 3D bouwtekening maken is perfect voor de sale van je huis

Een 3D bouwtekening maken met onze digitale twin

Onze 3D techniek wordt vaak gebruikt om modellen en tekeningen op schaal te maken. Een 3D bouwtekening maken doen we aan de hand van een scanner. Wij gebruiken de techniek om voornamelijk burchten en kerken op schaal vast te leggen. Zo kunnen we historische plekken voor altijd vast leggen. In het geval van een ramp, zoals die van de Notre Dame, zijn de schaalmodellen erg goed te gebruiken.

Ze worden dan gebruikt om een gebouw weer 1 op 1 na te kunnen maken. Ook gebruiken we de techniek om bij u thuis een exact schaalmodel te kunnen maken. Ideaal als u uw huis wilt verkopen, mensen kunnen virtueel rondlopen en meteen een 3D plattegrond bekijken van de ruimtes.

Natuurlijk worden de modellen niet gemaakt met het oog op een komende ramp. Het liefst houden we alle historische plekken intact en blijft het mogelijk deze fysiek te bezoeken. Het scannen gebruiken we vooral om plekken virtueel beschikbaar te maken en om metingen te doen. De techniek waarmee wordt gemeten is 99% accuraat. Ideaal voor het inmeten van meubels, kabels en andere zaken waarbij geldt: meten = weten.

Waarom zou ik een 3D bouwtekening maken van mijn huis?

Een scan, en dus een 3D tekening, laten maken is erg eenvoudig. Stel, je wilt je woning te koop aanbieden en mensen digitaal toegang geven tot je huis. In dat geval laat je een scan maken van je huis, waarna mensen virtueel kunnen rondkijken. Echter, onze techniek gaat nog een stapje verder. Wij maken namelijk niet alleen een virtuele ruimte, wij zorgen ook dat er een 3D tekening van je huis wordt gemaakt. Onze scanner meet dus 99% accuraat, waardoor de 3D bouwtekening een geweldige toevoeging is op de verkooppagina van bijvoorbeeld Funda.

Er is onderzoek gedaan naar het effect van de virtuele kopie op de snelheid van de verkoop van een woning. Uit hun onderzoek blijkt dat 95% van de kopers aangaf sneller geneigd is tot aankoop als ze virtueel konden rondkijken. Ook blijkt dat 74% van de verkopers (makelaars) die de digitale twin gebruikt meer sales haalt in een jaar.

Een 3D bouwtekening maken als publiekstrekker

Omdat een 3D bouwtekening ook bij kerken en burchten erg populair is, heeft de techniek zijn weg gevonden als publiekstrekker. De tekening zelf is natuurlijk niet heel interessant voor de gemiddelde bezoeker, maar de extra features wel. Mensen kunnen namelijk zelf ook metingen doen in de 3D ruimte. Op deze manier kunnen mensen naast hun bezoek nog meer extra informatie op doen aan de hand van de scan. Met extra content als foto’s en video’s wordt de 3D ruimte helemaal interactief en leuk om te bekijken!

Je aanbod verbeteren

Voor de aanbieder is zo’n scan ook erg interessant. Zij zien een toename van 300% in de betrokkenheid van bezoekers bij het gebruik van de 3D technologie. Dankzij interactieve content, foto’s video’s en geluid kun je de bezoeker ook in VR een geweldige ervaring bieden. Dit alles simpelweg door het laten vastleggen van je locatie!

Hoe laat ik een 3D bouwtekening maken?

Het laten vastleggen van de locatie is erg eenvoudig. De meeste ruimtes en gebouwen kunnen we binnen een dag(deel) scannen. Een 3D bouwtekening maken gebeurt daarna vrijwel automatisch uit de opgenomen beelden. De digitale ruimte klaar maken voor publiek kost iets langer. Zeker als we er nog extra content aan moeten toevoegen.

Op onze website is genoeg informatie te vinden over onze techniek en hoe wij deze toepassen. Voor iedere branche kan een 3D scan van toepassing zijn! Zelf een idee? Wij werken dit graag samen met u uit.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *