Een virtuele tour guide – De digitale rondleiding die je museumervaring verbetert

Museumbezoek is nog altijd één van de meest populaire vrijetijdsbestedingen in Nederland. De afgelopen tijd is fysiek bezoek aan een museum niet altijd even vanzelfsprekend geweest. In die tijd is er een nieuwe techniek om de hoek komen kijken. Het digitaliseren van een museum. Het is niet de bedoeling dat mensen fysiek bezoek opgeven. Om die reden hebben wij een concept bedacht waarbij online en fysiek bezoek aan een museum elkaar aanvullen. De virtuele tour guide, een digitale rondleiding die je collectie ondersteunt.

De digitale rondleiding met toegepaste realiteit

Augmented Reality (AR), in het Nederlands ‘toegepaste realiteit’ is een trend in opkomst. Zo ook in de wereld van 3D scanning. De virtuele 360 tour wordt door de bezoeker worden gebruikt om tijdens het museumbezoek extra content en info te bekijken. Op het scherm kun je exact de route volgen die je zelf ook loopt. Bij ieder kunstwerk of ander museumstuk kan de bezoeker extra informatie lezen of luisteren. Ook kunnen ze foto’s en video’s bekijken met extra informatie.

Op deze manier kun je als museum het aantal borden en zuilen in je museum minimaliseren. Je kunt QR codes naast de items in het museum plaatsen om extra informatie makkelijk beschikbaar te maken. De bezoeker hoeft alleen de code te scannen en krijgt meteen extra info te zien of horen. Voor de medewerker die normaal de tour fysiek geeft is de virtuele tour guide ook handig. Ze kunnen zich nu vooral focussen op het vertellen van een mooi verhaal over een stuk. De bezoeker bekijkt de extra info gewoon op zijn of haar mobiel.

De digitale rondleiding als kindertour

Voor kinderen is de digitale rondleiding ook erg leuk. Zij kunnen leuke quizzes en opdrachten doen in het museum. In de digitale ruimte voegen we bijvoorbeeld een speurtocht toe. Of aan de hand van filmpjes volgen ze een bijzonder verhaal in het museum. Voor de kids is het een goede manier om hun kennis over cultuur bij te spijkeren. Voor de school een manier om nóg meer uit het bezoek aan een museum te halen.

Natuurlijk is het voor musea is het ook geweldig om nog meer kinderen binnen te hebben. De jeugd is de toekomst, dus je kunt maar beter op tijd beginnen met het bijbrengen van cultuur. Het is al tijden bekend dat kinderen beter leren aan de hand van interactief werken en opdrachten in de praktijk.

Cultuur moderniseren met AR

Dat kunst en cultuur soms wordt gezien voor oude mensen en als iets van vroeger vinden wij onterecht. Wij geloven dat cultuur tijdloos is en wijze lessen met zich meebrengt. Daarom willen wij musea een moderne uitstraling geven, maar toch de eventueel klassieke integriteit kunnen behouden. Aan de hand van onze techniek verandert er fysiek niks aan het museum. Wij bieden dé manier om technologie te gebruiken om te kunnen leren over de verhalen die musea te bieden hebben.

Weten hoe wij uw museum kunnen moderniseren? Neem contact met ons op en samen ontwikkelen we een concept dat perfect past bij uw wensen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *