Uw virtuele tour guide – VR in musea

De virtuele tour guide is een door ons ontwikkeld concept. Wij bieden met deze gids een manier voor musea om hun collecties te voorzien van extra informatie. Dit alles zonder extra borden of stickers in de ruimte te hoeven plaatsen. Op die manier behoud het museum haar authenticiteit en worden ruimtes niet ‘vervuild’ met informatiepalen en zuilen.

Zo’n virtuele gids is eigenlijk heel simpel te gebruiken. Via hun smartphone kunnen gasten het museum bekijken en ‘meelopen’ met de route die in het echt ook wordt afgelegd. U kunt bij ieder kunstwerk op in de scan een ‘tag’ activeren, waarmee extra informatie wordt geopend. Dit kan een stuk tekst zijn met ondersteunende info, maar ook een reeks foto’s of een video over het kunststuk. Bekijk hier een video waarin de virtuele tour guide wordt laten zien.

Het maken van een virtuele tour guide

Bij het maken van een virtuele tour guide komt een hoop kijken. In eerste instantie maken we een digitale kopie van het museum. Dit doen we met een 3D scanner. Met deze 3D scanner leggen we elke ruimte tot op de centimeter precies vast. We zorgen dat de bezoeker, als de scan af is, soepel door de scan heen kan lopen. Hierbij letten we op de looproute die de bezoeker fysiek ook af zou kunnen leggen. Het voordeel van een 3D scan is dat de kijker op plekken kan komen waar je fysiek niet naartoe mag.

Als de scan is gemaakt kijken we samen naar de extra content die moet worden toegevoegd. Wij geven hierbij advies over de mogelijkheden, waarbij we onze ervaring met andere klanten laten zien. Samen gaan we aan de slag met foto’s en maken we een eventueel script voor de filmpjes die worden getoond. Deze voegen we later toe op de plek in het digitale museum waar u deze wilt zien.

We komen bij u langs om foto’s en video’s te schieten voor de virtuele tour guide

Als u helemaal tevreden bent met de virtuele tour guide, zorgen wij dat deze online wordt geplaatst. U kunt de digitale tour zelf aanbieden op uw website als ondersteunende gids, maar ook als virtueel museum. Zo kunnen mensen van over de hele wereld uw museum bezoeken, al is het ‘maar’ virtueel. Virtueel bezoek genereert een groter aantal fysieke bezoekers, is onze conclusie.

Uw eigen digitale gids

Met de virtuele tour guide gaan de mensen dus nooit onvoorbereid op stap. De digitale gids kunnen ze er ter aller tijden bij pakken. Bij een kunststuk waar ze meer over willen weten kunnen ze de virtuele gids openen en meer lezen. Dit betekent niet dat de échte museumgids niet meer nodig is. Zij weten vaak het interessante verhaal te vertellen wat bij een kunstwerk hoort. Deze ervaring is niet te missen in een museum, dus dat zal de rol van de virtuele gids ook niet worden. Deze is puur en alleen bedoeld om extra info te kunnen bieden en in de weg staande paaltjes te vervangen.

Dit meisje gebruikt de virtuele tour guide voor ondersteunende informatie over een schilderij.

Een educatieve tour guide

De digitale gids biedt uw bezoekers dus een extra manier om meer te leren over de stukken in uw museum. Daarnaast is de gids ideaal om grote groepen en klassen bezig te houden met kunst en cultuur.

U heeft bij ons de optie om een extra educatief pakket te (laten) maken. Wij maken een programma, gelet op de moeilijkheidsgraad gebaseerd op leeftijd/klas. Uw museum levert ons de info voor de verschillende kunststukken, wij schrijven het script. Met dit script kunnen we aan de hand van foto’s en filmpjes een aantal leuke lespakketten maken. Uiteraard gebaseerd op de leeftijd en klas waarvoor u een pakket wilt laten maken.

De virtuele tour guide voor kinderen heeft een andere opzet dan het ‘standaard’ pakket. Dit omdat het bij een kindertour belangrijk is om schrijf- en spreektaal eenvoudig te houden. Wij leveren een pakket waarbij de docent de weken voor het bezoek al een leuke les kan geven over het museum. Aan de hand van een filmpje en een kleine virtuele rondleiding maken de kinderen kennis met het museum. Hierbij wordt er voorbereid op het echte bezoek. Kinderen krijgen vanuit school bijvoorbeeld een opdracht mee die ze in het museum moeten uitvoeren.

Op deze manier stimuleren we bezoekers, jong en oud, om vaker naar het museum te gaan. We bieden de mogelijkheid om uw museum op de kaart te zetten voor mensen overal ter wereld. Virtuele 360 tours en real life gaan bij ons hand in hand, waarbij een hoge kwaliteit van het museumbezoek onze missie is. Meer weten? Neem contact met ons op of bekijk wat voorbeelden van ons werk.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *