Hoe kan ik een plattegrond tekenen? Uw eigen 3D schaalmodel

Het komt altijd van pas om een plattegrond te hebben van je woning. Zeker bij een verbouwing of zelfs de verkoop van je huis is een plattegrond erg handig. Zelf een plattegrond tekenen of één op papier laten zetten is een hoop gedoe. Daarom hebben wij een manier bedacht om dit proces te versnellen en makkelijk te maken. Wij maken voor u namelijk een 3D model die 99% accuraat is. Zo kunt u interactief metingen doen in iedere ruimte van uw huis! Wilt u voor de nieuwe salontafel de exacte ruimte tussen uw TV en bankstel weten? Geen probleem! Maak een meting en weet precies welke tafel u in de ruimte kunt plaatsen. Over het laten maken van zo’n 3D ruimte leest u hier meer./

Hoe kan ik een 3D plattegrond tekenen voor mijn verbouwing?

Met onze techniek kun je voor, tijdens en na een verbouwing of restauratie een 3D bouwtekening maken. Zo weet je altijd exact waar je aan toe bent en of alles nog klopt qua afmetingen. Voor de verbouwing neem je de ‘oude’ situatie op. Waar staan je huidige meubels, blijven ze staan of komt er iets nieuws voor in de plaats? Het is ook een goede manier om je nieuw ingedeelde ruimte te vergelijken met de 3D scan van de oude.

Tijdens de verbouwing of restauratie, van vooral grote ruimtes zoals kerken en musea, kun je de scan gebruiken als controlemiddel. Hierbij dient de scan als middel om het proces te kunnen bewaker. Zorg er met de 3D scans constant voor dat alle afmetingen (nog) kloppen. Wij hebben deze techniek gebruikt bij de restauratie van de Maaskamer in het Patriciërshuis.

Dit museum wilde de restauratie van hun pronkstuk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Om die reden hebben wij verschillende momenten tijdens de restauratie vastgelegd om het proces goed te kunnen bewaken.

Stap 1 tot en met 3 in het restauratieproces. Stap twee toont daarnaast ook een extra optie van deze ruimte. Het gebruik als zaal voor meetings.

Na de verbouwing scan je de nieuwe ruimte om alles te kunnen controleren. Ook is het ideaal om deze scan te houden als er kleine dingen veranderen. Je plaatst een meubel ergens anders, maar je wil weten of dat gaat passen. Met de techniek check je dit heel makkelijk.

3D elementen toevoegen in de plattegrond

Wij kunnen uw 3D plattegrond/model ook voor u indelen, of u kunt dit zelf doen. Met de 3D plattegrond is het namelijk mogelijk om te bekijken hoe meubels in de ruimte zouden passen. Ideaal voor interieurdesigners, maar ook voor mensen die het liever zelf doen.

Een plattegrond tekenen in 3D geeft prachtige resultaten.

Zoals je ziet zien de 3D modellen in dit huis er vrij realistisch uit. In de woonkamer moest de eigenaar zelfs twee keer kijken voor hij zag dat de meubels 3D modellen waren. Voor inspiratie en planning is een 3D model dus perfect te gebruiken. Op voorhand droom je al van de indeling en laat je in 3D je gekste ideeën tot werkelijkheid komen.

Hoe laat ik de plattegrond tekenen?

Een gewone plattegrond tekenen raden dus wij niet aan, al zijn wij misschien wel een beetje bevooroordeeld. Wij kunnen uw (woon)ruimte binnen een dag gescand hebben. U kunt deze daarna meteen gebruiken. Onze professionele scanner helpt u met het invoegen van eventuele 3D modellen en geven u advies over metingen en ander gebruik.

Meer weten? Neem vooral contact met ons op!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *