virtueel museum bezoeken

Leuke bezigheden vanuit huis – Een virtueel museum bezoeken

Soms heb je na een lange week werken geen zin om nog weg te gaan. Begrijpelijk! Een leuke bezigheid vanuit huis is dat om een virtueel museum te bezoeken. Dit is net als een echt museum, maar dan vanaf je laptop of mobiel. Met onze techniek hebben wij verschillende musea gescand die u virtueel kunt bekijken. Geniet van een rustig weekend en bekijk een aantal virtuele tours. Daarna kunt u altijd fysiek langsgaan!

Wij weten namelijk dat de meeste virtuele bezoekers later ook graag fysiek langs gaan. Zie het als een concert. Muziek luisteren op je telefoon is erg leuk, maar het live meemaken van een optreden is nóg leuker. Zo ook met musea. Virtueel bezoek verhoogt de wil om een museum fysiek te bezoeken met wel liefst 40%!

Hoe je een virtueel museum kunt bezoeken

Een virtueel museum kun je, mits beschikbaar, meestal gewoon op de website van het museum bekijken. Dit is een leuke bezigheid voor thuis, bijvoorbeeld met het gezin. Op onze website plaatsen we trouwens alle musea die wij hebben gescand. Ideaal als je een middagje cultuur wilt snuiven. Bekijk leuke extra content in het virtuele museum en laat je inspireren. Over deze extra content lees je hieronder meer.

Extra content in het museum

Met onze techniek kun je niet alleen in het virtuele museum ronddwalen. Je kunt aan de hand van tags ook bij ieder stuk in het museum content bekijken. Denk hierbij aan foto’s video’s of geluidsfragmenten. Ook kun je aan de hand van tekst bijzondere verhalen lezen over een stuk.

De medewerkers van het museum nemen soms virtuele 360 tours op die je in video formaat kunt volgen. Dit is vooral erg tof als je fysiek naar het museum gaat. Je kunt op je telefoon ‘meelopen’ door het museum en op de plek waar je staat digitaal nóg meer leren. De techniek wordt dan ook gezien als aanvulling en geen vervanging van het fysiek museumbezoek.

Ik wil een virtueel museum laten maken

Zelf een vr museum laten maken kan natuurlijk ook! Het maakt niet uit of je nu een museum hebt waar dagelijks vele bezoekers op af komen of een privé collectie hebt. Met onze techniek leggen we je collectie en alle mooie verhalen in HD vast. Dus, ook als je liever geen fysiek bezoek ontvangt kun je je collectie nog steeds digitaal laten zien!

Wij komen op een gunstig tijdstip langs om de scan te maken. Bijvoorbeeld in de ochtend voordat uw museum opent. Zo hoeft u de deuren niet te sluiten voor bezoekers. Wij scannen uw museum en maken samen een plan. U bepaalt waar de extra content komt en wat er wordt toegevoegd.

Een virtueel museum bezoeken voor kinderen

Ook voor kinderen maken we speciale tours. In deze tour kunnen kinderen op een speelse manier kennis maken met een museum. Aan de hand van een leuke speurtocht door het museum bijvoorbeeld. Ook maken we quizzen specifiek bedoeld voor de jeugd, zodat ze laagdrempelig kennis kunnen maken met de collectie.

Uiteindelijk willen we de jeugd meer naar museums toe halen. We zien de laatste jaren een vermindering in museumbezoek door mensen onder de 25 jaar. Hierbij is een schoolreis of studieopdracht niet meegerekend. Aan de hand van digitale tools hopen we dit te bereiken. Kunst en cultuur zijn erg belangrijk voor de algemene ontwikkeling. Zeker in deze tijd.

Meer weten over ons werk? Op onze website kunt u alles vinden wat u nodig heeft. Ook kunt u contact met ons opnemen, wij helpen u graag!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *