Leuke bezigheden thuis doen – De leukste online bezigheden

Op zoek naar leuke bezigheden voor thuis? Er zijn genoeg bezigheden die je thuis kunt doen. Zeker nu zo veel online gedaan kan worden, zijn de mogelijkheden nog groter.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar de leukste online bezigheden. Wie wil er nu niet online iets leuks doen met de familie?

Allereerst benoem ik mijn top 5 leuke bezigheden vanuit huis. Al deze bezigheden kun je online vanaf je scherm doen. Daarnaast beschrijf ik hoe je deze bezigheden met je gezin kunt organiseren.

Zo hoop ik jou te kunnen helpen bij het vinden van een leuke online bezigheid. Er zijn er namelijk genoeg!

Leuke bezigheden thuis – Een top 5

Een leuke bezigheid om thuis te doen vinden kan lastig zijn. Je wilt niet steeds hetzelfde doen als altijd. Meestal val je namelijk terug op het kijken van een film bijvoorbeeld. Dat is op zich niet saai, maar soms zou je iets anders ook leuk vinden.

Althans, dat kan ik me wel voorstellen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de leukste bezigheden voor thuis. Hieronder vind je mijn top 5.

Bezigheid 1 – Bezoek een online museum

De eerste bezigheid op mijn lijstje is het bezoeken van een online museum. Dit vinden wij de leukste bezigheid voor thuis. Als je ons al een beetje kent kon je deze bezigheid wel op nummer 1 verwachten.

Wij zijn namelijk elke dag bezig met onze missie om kunst en cultuur digitaal te maken. Dat doen we aan de hand van digitale en virtuele musea.

Deze virtuele musea zijn voor gezinnen online te bekijken. Dit maakt het een enorm leuke bezigheid voor thuis. Ieder gezinslid kan namelijk met deze bezigheid meedoen.

Dit geldt helemaal voor jongere kinderen. Vaak hebben musea namelijk digitale rondleidingen die kindvriendelijk zijn gemaakt. Op een speelse manier kun je daarin kennis maken met kunst en cultuur.

Heb je weinig budget? Dan is een online museum ook iets voor jou. De meeste musea bieden deze digitale rondleidingen namelijk gratis aan. Mocht je echter toch iets moeten betalen is dit meestal niet meer dan 1 of 2 euro.

Bezigheid 2 – Maak een interactieve online quiz

De tweede digitale bezigheid sluit eigenlijk een beetje aan op de eerste online bezigheid. Je kunt zelf in VR of digitaal een leuke quiz maken.

Je deelt je gezin op in twee groepjes en je verzint voor elkaar een aantal ingewikkelde problemen. Deze problemen kun je tekenen of met je telefoon filmen. Daarna zet je ze op volgorde in een filmpje of op een website.

De online quiz kun je ook in een VR ruimte zetten. Bijvoorbeeld een virtuele ruimte van je eigen huis. Zo is er iemand die zijn eigen virtuele escape room heeft gemaakt.

Voor het hele gezin is deze bezigheid dus erg leuk om te doen. Maak met elkaar de spannendste, leukste of grappigste online quizjes.

Bezigheid 3 – Volg een online cursus

Deze bezigheid is iets meer bedoeld om in je eentje of met zijn tweeën te doen. Bezigheden voor thuis kunnen ook betekenisvol zijn. Zo is een online cursus een leuke manier om je avonden en weekenden te vullen.

Daarnaast kun je jezelf interessante en bijzondere nieuwe kennis bijbrengen. Wordt bijvoorbeeld de nieuwe expert op het gebied van video editing of Photoshop. Ook kun je bijvoorbeeld een nieuwe taal gaan leren aan de hand van een toffe app.

Laat je vrienden versteld staan met je nieuw geleerde skills. En, nog leuker, na je cursus kun je de nieuwe kennis ook in de praktijk gebruiken. Misschien wel om naast je huidige baan wat extra’s te verdienen!

Bezigheid 4 – Doe een online speurtocht

De vierde bezigheid voor thuis uit dit lijstje sluit aan op de tweede bezigheid. Je kunt namelijk een online speurtocht doen die al is gemaakt.

Zo heeft dit museum bijvoorbeeld een leuke kindertour waar je verschillende spelletjes moet doen om een mysterie op te lossen. Dit doen zij aan de hand van door ons ontwikkelde 3D scans + spelelementen.

Wij willen dat elk museum in Nederland interactieve rondleidingen gaat aanbieden voor de jeugd. Het is namelijk een goede manier om jonge mensen kennis te laten maken met kunst en cultuur.

andere leuke bezigheden voor thuis zijn digitale speurtochten in musea
Een screenshot uit één van de spellen uit de digitale speurtocht.

Bezigheid 5 – Bezoek een virtuele kunsthal

Deze bezigheid voor thuis is leuk voor kinderen die zelf vaak creatief bezig zijn. Je kunt namelijk je kunstwerk laten plaatsen in een virtuele kunsthal.

Wij hebben een aantal virtuele kunsthallen ontwikkeld voor verschillende groepen. Sommige hallen zijn voor professionele (net afgestudeerde) kunstenaars. Andere virtuele kunsthallen worden gevuld met kunstwerken van kinderen uit heel Nederland.

Je kunt dus niet alleen een bezoek brengen aan het museum. Daarnaast kun je je eigen kunst opsturen en laten plaatsen. Dat maakt deze bezigheid misschien wel een van de leukste bezigheden voor thuis!

Op dit moment zijn we druk bezig met het inrichten van onze VR musea.

leuke bezigheden thuis in een virtueel museum

Kan ik met mijn gezin leuke bezigheden thuis online doen?

Gelukkig zijn er dus genoeg bezigheden die je met het hele gezin kunt doen. Al zijn er ook bezigheden voor thuis die je alleen of met z’n tweeën kunt doen. Online met elkaar wat leuks doen wordt dus steeds makkelijker.

Daarnaast zijn er veel voordelen aan online bezigheden. Zo kun je bijvoorbeeld echt wat opsteken van zo’n cursus of digitaal museumbezoek. Voor jong en oud zijn er genoeg leerzame activiteiten online. Je bent namelijk nooit te oud om te leren!

Leuke bezigheden thuis – Mijn conclusie

Mijn conclusie is dus ook, ga eens met elkaar online iets leuks doen! Er zijn genoeg leuke bezigheden thuis te doen. Maak een quiz of doe een speurtocht. Je zult gegarandeerd een leuke tijd hebben met je gezin!

Of ga aan de slag en maak zelf eerst iets moois. Stuur je gemaakte tekening, schilderij, beeldje of ander werk daarna op naar ons mailadres. Wie weet hangt jouw kunstwerk binnenkort in ons online museum!

Meer weten? Je kunt als museum of onderwijsinstelling, maar ook als particulier met ons in contact komen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *