left person s hand near blue board

Dé virtuele cultuurinnovatie – Wat VR voor musea kan betekenen

Onze techniek brengt je complete musea, virtueel en vanaf je mobiele telefoon of computer. VR voor musea is hot. Je kunt in alle rust musea uit heel Nederland en zelfs de wereld bekijken, gewoon vanaf de bank. Met een VR bril kun je zelfs zo dichtbij komen dat het lijkt alsof je de collectie echt kunt aanraken!

Dankzij VR voor musea waan je je in een kunsthal of museum, bekijk je collecties en ontdek je interessante verhalen. Met een VR bril kun je daadwerkelijk in de ruimtes rondkijken en lopen, tot in de kleinste hoeken. Naast een digitale tour gebruiken wij VR om musea te voorzien van interactieve spellen en toffe lespakketten.

Digitale Kunst in VR voor musea met jonge en oude liefhebbers

Bij VR voor musea leggen we vooral de nadruk op de jeugd. Zij zijn namelijk erg belangrijk voor de toekomst van musea. Door digitale tools te bieden waarmee ze laagdrempelig kennismaken met cultuur in Nederland willen wij museumbezoek onder jongeren bevorderen. Een online museum is voor ieder kind makkelijk vanaf hun eigen telefoon te bezoeken.

Interactieve digitale kindertour

Een digitale tour voor kinderen zorgt voor een interactieve verbreding van kennis. Ga thuis aan de slag met leuke quizzen, tours en bekijk interessante video’s. De digitale kindertour is een goede aanvulling op het fysiek bezoeken van een museum. Het zorgt voor hogere bezoekersaantallen én het verhoogt de kennis van de jeugd over kunst en cultuur in ons land.

Wij bieden scholen en musea lespakketten aan die zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen. In deze pakketten zit een enorm aanbod aan informatie voor de kinderen. Deze informatie kunnen ze gaandeweg doornemen en leren. De pakketten zijn laagdrempelig, zodat de docent weinig tot geen voorkennis hoeft te hebben. Alle informatie is terug te vinden in het pakket. Het pakket wordt vaak aangeboden inclusief een fysiek bezoek aan het museum. Op die manier behoud je het fysieke bezoek aan musea.

VR voor musea als interactieve tour
Een interactieve tour + quiz in het Patriciërshuis in Dordrecht

VR voor musea met bezoekers op leeftijd

Voor de ouderen in Nederland is het vaak lastig om er op uit te gaan. Het lichaam doet niet meer wat het ooit deed, waardoor de ouderen veel binnen zitten. Om deze mensen toch te laten genieten van kunst en cultuur kunnen zij virtueel musea bezoeken. U kunt veel musea online gratis bezoeken, of tegen een zacht prijsje bekijken. Uiteraard worden ze geholpen met de techniek door bijvoorbeeld de vrijwilligers van het verzorgingstehuis.

De ouderen hebben alleen een telefoon of computer nodig om online musea te bezoeken. Stichting ‘Eén Tegen Eenzaamheid’ heeft daarom een soortgelijk project opgezet tijdens de coronaperiode, waar veel positieve reacties op kwamen. Ouderen bezochten onder leiding van studenten gezamenlijk verschillende musea aan de hand van een VR bril. Op die manier kunnen we dus jong en oud met elkaar verbinden om de generatiekloof te verminderen.

Uw eigen thuismuseum – Je kunstcollectie delen

Heeft u zelf ook een collectie of verzameling die u graag wilt delen met mensen? U kunt als particulier ook een scan laten maken. Daarnaast kunt u als kunstenaar (muziek, film, fotografie en beeldend) ook gebruik maken van ons virtuele museum. Dit museum is een 3D gegenereerde ruimte waarin wij kunstwerken plaatsen van kunstenaars uit heel Nederland.

Op deze manier is VR voor musea die net zijn begonnen of voor particuliere verzamelaars ook erg interessant. Virtual Reality is de toekomst, want steeds meer bedrijven gaan zich eraan wagen. Daarom willen wij de techniek inzetten om het leven makkelijker en leuker te maken. Dankzij digitale kunst en virtuele collecties kunnen we dit doen.

Meer weten? Kijk op onze website voor meer informatie of neem contact met ons op.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *