Ontdek welk museum online gratis te bezoeken is

Het aanbod aan online entertainment is deze dagen enorm. Van online games tot het streamen van films en series, je kunt je urenlang vermaken. Maar tegenwoordig kun je ook online een museum bezoeken. Ontdek in deze blog welk museum online gratis te bezoeken is, in Nederland en daarbuiten. Maak je weekend leuk en leerzaam met digitale kunst en cultuur!

Om een museum online gratis te bezoeken heb je niet meer nodig dan een telefoon of computer en internet. De musea met een online tour hebben deze vaak op hun eigen website staan. Via de website kun je dan, gratis of tegen een klein bedrag, een tour volgen in het digitale museum.

Bezoek een museum online, gratis op onze website

Op onze website kun je ook verschillende digitale tours bekijken. Let wel, dit zijn standaard tours zonder al te veel toevoegingen. De volledige tours zijn bij het desbetreffende museum te volgen. Wij nemen je mee in een tour bij twee musea waar we mee hebben gewerkt. Deze musea hebben ook hun eigen (uitgebreide) tours die te volgen zijn via het museum zelf.

Museum online gratis bekijken – Gorinchem

Het online museum dat we hebben gemaakt in Gorinchem is die van een molen. Korenmolen ‘Nooit Volmaakt’ om precies te zijn. Deze molen is in 1718 gebouwd en open voor publiek. Ook is er een winkel te vinden op de begane grond van deze molen. De meeste ruimtes zijn door de molenaars opengesteld voor publiek. Toch zijn er een aantal plekken die fysiek niet te bezoeken zijn. In de 3D scan kun je daarentegen ‘gewoon’ op die plekken komen en een kijkje nemen.

Het museum in Gorinchem staat verbonden met een aantal andere molens die ook te bezoeken zijn. Hiervan is nog geen digitale versie te bekijken, maar u kunt wel een kijkje nemen bij de stichting. In de toekomst hopen wij meer molens te kunnen vastleggen met onze scanner.

U kunt dit museum online gratis bezoeken, al heeft deze molen ook tijdsloten beschikbaar voor een fysiek bezoek. Daarvoor kunt u contact opnemen met de eigenaars.

Ook online te bekijken – Het Patriciërshuis in Dordrecht

Het Patriciërshuis in Dordrecht is één van de mooiste plekken die de stad te bieden heeft. Het mooie is: dit huis is nog in exact dezelfde staat als het ooit is geweest in de 17e en 18e eeuw. Met ons online museum bieden wij u de kans om dit prachtige museum te digitaal bezoeken voordat u in het echt langsgaat.

Voor dit museum in Dordrecht hebben we onder andere een tour gemaakt speciaal voor kinderen. Op speelse wijze kunnen zij meer leren over het museum en alles wat er te vinden is. Scholen kunnen deze tour ook in klasvorm volgen, met het daarbij geleverde lespakket. Op die manier hopen wij dat scholen jaarlijks meer musea bezoeken, al is het digitaal.

Een virtueel museum bezoeken vraagt uiteraard ook om een fysiek bezoek. Bezoek een museum dus niet alleen online, vergeet niet ook in het echt langs te gaan!

U kunt dit museum online gratis bekijken maar natuurlijk ook zelf langs gaan! Daarvoor kunt u hier kijken naar de openingstijden.

Met een digitaal museum online gratis plezier beleven

Voor jong en oud is deze techniek natuurlijk super. Als je geen tijd of geld hebt om een museum te bezoeken met je gezin bekijk je deze gewoon online. Als je vader/moeder al op leeftijd is en moeilijk naar buiten kan, bezoek dan het museum vanaf de bank. Op deze manier kunnen we musea waar dan ook ter wereld beschikbaar maken voor je. Bekijk ook eens deze website om verschillende virtuele musea wereldwijd op te zoeken!

museum online gratis bezoeken vanaf waar dan ook

Vanuit je vakantieplek in Italië bezoek je een museum in Japan, zo vanaf je hotelkamer. Al is het natuurlijk veel leuker om zelf in het vakantieland op pad te gaan. Dit voorbeeld is dan ook puur bedoeld als schets van de mogelijkheid om online een museum te bezoeken. Maar feit is wel: vanaf nu hoef je niet meer per se op reis te gaan om mooie kunst te bekijken.

Meer weten? Bezoek onze website en vraag om informatie!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *