Dingen om te doen thuis – Leuke online bezigheden voor het hele gezin!

Iedereen zit weleens thuis met de vraag: Wat zijn nou leuke dingen om te doen thuis? Je zoekt wat af op het internet, misschien kom je daar wat leuke ideeën tegen. Nou, wij kunnen je helpen! In deze blog lees je meer over leuke bezigheden voor thuis, met het gezin of alleen. De leukste bezigheid vinden wij het virtueel museum, maar we benoemen ook andere leuke online uitjes.

Een lijst van leuke dingen om te doen thuis

Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben we een lijst samengesteld. Deze lijst bestaat uit verschillende bezigheden, gratis of betaald. Je kunt de dingen op de lijst alleen doen of gezellig met vrienden of het gezin. Genoeg bezigheden voor thuis om uit te kiezen!

Verzin en speel je eigen (online) spel!

Dit is vooral erg leuk om te doen met je gezin. Verzin je eigen bordspel en probeer deze uit. Op internet zijn genoeg leuke websites te vinden die je hierbij kunnen helpen. Ik heb dit toen ik jonger was met mijn broers gedaan. We hebben dagenlang lol gehad met dit spel. Zelfs na een aantal maanden trokken we het weleens uit de kast!

Een inkoppertje: kijk een film

Deze is een beetje flauw, maar we zouden niet serieus genomen worden als we deze overslaan. Een film kijken is tegenwoordig natuurlijk een voor de hand liggende oplossing. Met streamingdiensten als Netflix en Prime kom je een heel eind. Toch wordt week in week uit een film kijken misschien een beetje saai. Op een gegeven moment wil je wel eens wat anders.

dingen om te doen thuis met het gezin

Schrijf een verhaal of boek met elkaar

Dit is leuk om met je vrienden te doen, als je van lezen houdt tenminste. Verzin met elkaar een scenario en tijd/wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Ontwikkel de personages en laat ze het avontuur opzoeken. Je kunt het verhaal natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Wie weet wordt jullie verhaal wel de nieuwe bestseller!

Bezoek een online museum

Een van de leukste dingen om te doen thuis op dit moment is het bezoek aan een online museum. Aan de hand van een digitale kopie van een bestaand museum kun jij een dagje cultuur snuiven. Gewoon vanaf de bank!

Waarom wij dit zo’n leuke bezigheid vinden komt deels omdat we deze virtuele musea zelf maken. We zijn een beetje partijdig misschien, maar wij weten zeker dat ook jij het hartstikke leuk vindt.

Verschillende musea in Nederland bieden hun museum ook online aan. Wij gaan echter net een stap verder. Onze virtuele musea zijn namelijk volledig interactief. Je kunt extra video’s bekijken en zelfs toffe quizzen en spellen spelen! Voor jong en oud is deze techniek zeer interessant.

een van de dingen om te doen thuis is een virtueel museum
virtueel museum bezoeken
Het Patriciërshuis in Dordrecht
Korenmolen Nooit Volmaakt in Gorinchem
De Halbensteder Dom

Wat je ook thuis kunt doen: laat je eigen verzameling vastleggen

Misschien ben je zelf wel een fanatiek verzamelaar. Heb jij je huis volstaan met mooie kunst of bijzondere prullaria? Dan is het erg leuk om die verzameling vast te laten leggen. Wij kunnen dit voor je doen. Op onze website vind je hier meer informatie over.

Voor eigenaars van een privécollectie hanteren wij andere tarieven dan voor een daadwerkelijk museum.

Je kunt met een virtueel museum zo veel bezoekers ontvangen als je zelf wilt. Of dat nu vanuit je vriendenkring is of vanuit onbekende enthousiastelingen. Zo geef jij de mensen om je heen nieuwe dingen om thuis te doen!

Er zijn dus genoeg dingen om te doen thuis

Een mooie lijst aan bezigheden voor thuis, vinden wij. Met het virtuele museum dat er uit springt. Hier kun je urenlang plezier van hebben. Ook kun je elk weekend natuurlijk een ander museum bezoeken. Op deze website kun je nóg meer dingen vinden om te doen thuis.

Voor gezinnen, maar ook vriendengroepen, is deze lijst van waarde. Jouw weekend hoeft niet meer saai te zijn als je goed zoekt naar leuke bezigheden.

Meer weten over online musea? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *