Een plattegrond/tekening – Thuis een plattegrond maken

Een plattegrond/tekening van je woning is erg makkelijk om te hebben. Zeker tijdens een verbouwing of een nieuwe inrichting van je huis. Thuis een plattegrond maken is gelukkig erg makkelijk.

Je hoeft er namelijk geen ingewikkelde metingen meer voor te doen. Vroeger was dat natuurlijk wel het geval. Tegenwoordig kan alles gelukkig een stuk sneller gedaan worden. Daarbij is de techniek zo ver dat het maken van een plattegrond nog preciezer gebeurt.

In dit artikel lees je meer over het maken van een plattegrond/tekening. Ook lees je meer over de vele voordelen en het gemak van een plattegrond. Als laatste lees je in dit artikel over een interessante ontwikkeling. Namelijk het ontwikkelden van 3D modellen en kaarten van een gebouw.

Een plattegrond maken van je huis

Ga je verbouwen? Of ga je je huis verkopen? Dan is het (laten) maken van een plattegrond van je huis een goed idee. Met een plattegrond kun je alle ruimtes van je woning netjes in kaart brengen.

Een plattegrond laten maken kan een tijdrovend werk zijn. Er moet iemand langskomen die alle ruimtes voor je gaat meten. Omdat het aardig wat tijd kost is het ook niet goedkoop. Een bouwtekening van je woning laten maken begint namelijk vanaf minimaal €1000,- tot €1500,-.

Geen ideale investering als je ook nog moet verbouwen. Het is al helemaal onprettig als je dat geld liever in een ander huis wilt stoppen. De prijzen van een woning zijn al hoog genoeg!

Een makkelijke oplossing

Daarom hebben wij een makkelijkere en betere oplossing bedacht. Wij kunnen uw woning namelijk in 3D vastleggen. Deze metingen zijn net zo precies als die van een bouwbedrijf. Ook kun je onze metingen als digitale kaart bewaren, uploaden of rondsturen.

Het laten maken van zo’n 3D plattegrond van je huis kan al vanaf €149,-. Dat is nogal een verschil met zo’n dure bouwtekening van je woning! De kwaliteit en precisie is net zo hoog, misschien zelfs beter.

Er zijn namelijk genoeg extra functies die zo’n 3D model met zich meebrengt. Verderop in het artikel leest u hier meer over!

De 3D plattegrond/tekening gebruiken tijdens je verbouwing

Tijdens een verbouwing komt een 3D plattegrond/tekening erg goed van pas. Het verschil in je oude ruimte en de nieuwe ruimte kun je goed in kaart brengen. Zeker als je de grootte van een ruimte gaat veranderen is een 3D tekening erg handig. Deze legt de oude en nieuwe situatie tot in de details voor je vast.

De oude plattegrond

Meestal heb je nog wel een oude plattegrond van je huis liggen. Of deze nog up to date is ligt er natuurlijk aan. Als je al eens hebt verbouwd zal deze plattegrond niet meer kloppen. Toch kun je de oude plattegrond soms nog wel gebruiken.

Als dit niet het geval is kun je ook een 3D model laten maken van de oude situatie. De digitale kaart die van je nieuwe 3D plattegrond wordt gemaakt brengt de hele ruimte in kaart. Zo kun jij met een gerust hart starten met de verbouwing.

Een nieuwe plattegrond/tekening laten maken

Zodra de oude situatie in kaart is gebracht is het tijd voor verandering. Een verbouwing is vaak een langdurig proces. Zeker als er meerdere ruimtes moeten worden verbouwd. Als alles dan klaar is kun je het beste meteen een plattegrond maken.

Met onze 3D techniek is een plattegrond tekenen super voordelig en erg snel gedaan. Meestal heb je het resultaat al binnen een week binnen. Het maken van de 3D tekening op locatie kost niet meer dan één dag. De plattegrond ontwerpen en het indelen van de digitale kaart kost ook nog een dag. Hierna kun je de 3D plattegrond meteen gebruiken en bekijken.

Een 3D model en digitale kaart in één

Na het verwerken van de digitale kaart kun je dus nuttige informatie over de (nieuwe) ruimte aflezen. Dit is echter niet het enige wat je kunt doen. De digitale kaart wordt geleverd met een 3D model.

In dit 3D model kun je vrij rondlopen en rondkijken. Zie het eigenlijk als een soort Google Maps van je eigen huis! Leuk om als extraatje aan vrienden te laten zien. Al zal de plattegrond in eerste instantie voor jou het belangrijkst zijn.

Een 3D plattegrond gebruiken voor de inrichting

Het rondsturen van het naar vrienden is niet het enige waar het 3D model goed voor is. Je kunt het product namelijk ook goed gebruiken om je inrichting te plannen. Interieurdesigners gebruiken de techniek namelijk om 3D meubels in de ruimte te plaatsen.

Je kunt zo lege 3D ruimtes vullen met digitale meubels die jij mooi vindt. Daardoor kun je alvast kijken hoe bepaalde meubels in je huis zouden staan. Leuk en handig als je nog niet weet hoe je je huis wilt inrichten.

Hierboven kun je een digitale ruimte bekijken waarin een huis met 3D elementen is aangekleed. De 3D plattegrond/tekening lijkt zoals je ziet erg realistisch.

Is een 3D plattegrond/tekening onmisbaar of niet?

Wij vinden natuurlijk dat 3D plattegrond of tekening onmisbaar is bij het verkopen of verbouwen van je huis. Er zitten gewoon erg veel voordelen aan het laten maken van een 3D ruimte.

Voor makelaars zijn de 3D modellen een extra verkoopargument. Voor jou als eigenaar een leuke manier om je huis te laten zien aan vrienden. Ook kun je je alvast verheugen op die mooie nieuwe indeling van je woning.

Voor een goede prijs leveren wij een bruikbaar kwaliteitsproduct af. De plattegrond/tekening en de 3D ruimte zitten in dezelfde prijs verwerkt. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *