Een virtuele museumtour voor kinderen laten maken

Veel musea bieden speciale rondleidingen aan voor kinderen en klassen. Hierdoor kunnen kinderen op speelse wijze hun kennis verbreden over onder andere kunst, cultuur en geschiedenis. Maar wat als musea niet open kunnen voor grote groepen door een pandemie of een ander probleem? Wat als een museum gewoon te ver weg ligt om een bezoek te brengen? Daarom hebben wij een product bedacht waarmee musea een virtuele museumtour voor kinderen kunnen aanbieden.

Een virtuele tour in een museum

Er zijn al verschillende musea die het virtuele alternatief van een fysieke tour aanbieden. Naturalis in Leiden is hiervan een bekend voorbeeld. Dit museum toont de collectie al virtueel en er zijn foto’s en video’s met aanvullende informatie in de tour geplaatst. Zo heeft Naturalis haar bezoekers een virtueel alternatief geboden in tijden dat het de deuren dicht moest houden. En dit allemaal gratis! Mensen kunnen de virtuele tour nu nog steeds zonder te betalen bekijken.

Waarom virtuele museumtours?

Veel museumeigenaren zijn nog een beetje sceptisch over het gebruik van virtuele tours, en dat snappen we. Het beeld bij veel eigenaren is namelijk dat bezoekers een virtuele tour kiezen boven een fysiek bezoek aan een museum. Die gedachte is niet gek, maar ook niet juist. Ons onderzoek, dat wij hebben gedaan met een partner uit Duitsland, liet namelijk zien dat mensen sneller geneigd zijn om een museum te bezoeken als ze deze eerst virtueel hebben kunnen zien.

Je moet het net zo zien als een bezoek brengen aan een optreden of wedstrijd. Een filmpje van een show of spannend potje voetbal is leuk, maar de live ervaring is daar niet mee te vergelijken. Zo is het ook bij het bezoek aan een museum. Mensen worden enthousiast van wat ze online zien en komen vaak in het echt langs om de collectie te zien.

binnenkort is hier een virtuele museumtour te bekijken

Een museumtour voor kinderen

Het mooie aan deze techniek is dus dat er naast de virtuele tour ook andere dingen in de scan kunnen worden toegevoegd. Denk hierbij aan leuke foto’s en video’s die de virtuele tour in een museum kunnen ondersteunen. Op die manier kunnen wij een tour maken die als kind leuk is om te volgen. Zo kunnen we aan de hand van filmpjes een leuke quiz maken die je in de virtuele ruimte kan maken. De filmpjes geven het kind een aantal vragen die ze moeten beantwoorden. Het kind moet dan vanachter een laptop in het museum op zoek gaan naar het antwoord op een vraag.

Het museum kan ook de vragen in de virtuele tour stellen en de bezoeker te stimuleren om in het echt langs te komen. Op die manier is de virtuele tour een goede motivator om fysiek langs te komen. Samen met het museum kijken wij naar de opties en mogelijkheden. Op die manier maken we een product waar het museum en de bezoeker blij van worden. Zo kunnen wij een leuke virtuele museumtour voor kinderen maken.

Hoe maken wij deze rondleidingen?

De techniek die wij gebruiken wordt door meer bedrijven gebruikt. Echter, ons product dat wij hieraan hebben gekoppeld is wel uniek. Door creatief om te gaan met de mogelijkheden van de 3D scan kunnen we interactieve tours maken met leuke extras voor de kijker. Wilt u meer weten over wat mogelijk is? Op deze pagina vind u alle info die u nodig heeft.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *