Een 3D plattegrond – geef je (bouw)plannen een extra dimensie

Een 3D plattegrond kan voor een hoop redenen een goed idee zijn. Het is een tool die kan worden ingezet in situaties waarbij planning en design een grote rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing of herindeling van een ruimte. Ook kun je de plattegrond inzetten bij de bouw van een nieuw kantoor, huis of ander pand. In deze blog lees je hoe wij 3D plattegronden inzetten om jouw plannen een extra dimensie te geven.

De voor en na tijdens het maken van een 3D plattegrond

De toepassingen van een 3D plattegrond

Er zijn verschillende toepassingen te verzinnen voor de plattegronden die wij ontwikkelen. Elk van deze toepassingen heeft zo haar eigen uitdagingen die wij proberen op te lossen met onze techniek. Op die manier bieden wij jou een op maat gemaakte oplossing voor je project.

Verbouwingen en inrichtingen

Het voordeel van een 3D model van een (woon)ruimte is dat je meteen kunt zien hoe veel ruimte je hebt om mee te werken. Om een bestaand kantoor opnieuw in te richten met bureaus en kasten bijvoorbeeld. De 3D plattegrond laat precies zien welke afmetingen de ruimte heeft, maar ook welke maten de meubels hebben. Zo kun je op voorhand al gaan puzzelen welk stuk meubilair waar komt, zonder zelf al te hoeven schuiven.

Een 3D plattegrond biedt je een visuele optie tijdens de inrichting

Binnenhuisarchitectuur

Misschien vraag je je af: kan ik mijn huis in 3D gebruiken om nieuwe meubels te testen? Het antwoord daarop is een volmondig ja. Voor binnenhuisarchitecten is onze techniek namelijk ook erg fijn om mee te werken.

Naast plattegronden kun je met het 3D model namelijk ook virtueel rondlopen in de ruimtes. Zo kun je met extra plug ins die wij aanbieden de 3D ruimte al op voorhand indelen. Deze techniek is dus ideaal voor interieur designers en ontwerpers.

Nieuwbouw

Onze techniek geeft je dus een één op één kopie van een bestaande ruimte. De plattegrond kan dus ook gebruikt worden bij nieuwbouw op basis van een bestaand gebouw. Je kunt op voorhand al zien hoe een gebouw eruit ziet en waar de ramen, deuren en voorzieningen zich bevinden.

Een 3D plattegrond laten maken

Om een 3D model met plattegrond te maken sturen wij onze experts naar uw locatie. Hier hebben wij meestal niet meer dan een dag(deel) nodig om de scan te maken. Zorg ervoor dat de ruimte die gescand moet worden netjes is, zodat onze expert meteen aan de slag kan.

Geef op voorhand ook aan waar je de 3D plattegrond en het bijbehorende virtuele model voor wilt gebruiken. Dan weten wij waar we rekening mee moeten houden in bijvoorbeeld looproutes en scanpunten. Ook kunnen we tijdens de edit extra content toevoegen in het 3D model.

Meer weten? Neem een kijkje in ons portfolio of vraag om meer informatie!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *