Hoe VR Nederland aan het veranderen is.

Dat VR een steeds grotere rol gaat spelen in onze maatschappij is voor de meeste mensen wel duidelijk. De automatisering van grote systemen aan de hand van Virtual Reality gaat steeds soepeler en sneller. Zo heb je in de havens van Rotterdam al meerdere grote systemen die draaien op VR en AI. Dit is natuurlijk een voorbeeld waarbij we kijken naar het grote plaatje. Toch gebruiken ook steeds meer kleine ondernemingen virtuele systemen. Hoe VR Nederland op kleine schaal verandert is precies waar deze blog over gaat.

Waarom Virtual Reality bij bedrijven onmisbaar is geworden

VR is in de huidige maatschappij bijna onmisbaar. Dit is misschien een gedurfde uitspraak, maar steeds meer bedrijven zien de waarde van Virtual Reality en andere digitale technologieën. De techniek is tegenwoordig niet alleen interessant voor de game- en de filmindustrie. Ook de kunst en cultuursector, de horeca en scholen zien het voordeel van het gebruik van de virtuele en digitale ontwikkeling.

Virtual Reality biedt ons een nieuwe dimensie, letterlijk. Met je smartphone, tablet of laptop kun je nu vanaf waar dan ook ter wereld plekken bezoeken. Google heeft een aantal musea over de hele wereld virtueel beschikbaar gemaakt. Zo kun je vanaf je kantoor of gewoon thuis één van de grootste musea in New York bezoeken. Ideaal als je niet weet wat te doen thuis.

De techniek die wij gebruiken is net iets anders dan die van Google, met iets meer mogelijkheden. Wij kunnen de scans voorzien van extra content en informatie over bijvoorbeeld kunststukken of oude spullen. Ook kunnen we scans onderling met elkaar linken, om zo een virtueel netwerk te creëren in een stad en haar omgeving. Op die manier kunnen ondernemers in de horeca en cultuur in eenzelfde stad elkaar versterken.

Zo kan VR Nederland verbinden, voorbeeld Amersfoort

Hoe VR Nederland en haar steden virtueel samenbrengt

Zoals hierboven al staat, VR heeft de mogelijkheid om verschillende ondernemingen uit alle branches in een stad samen te brengen. Als museum is het voor bezoekers interessant om te zien welke horecagelegenheden er in de stad te vinden zijn. Na het bezoek aan het museum kunnen ze koffie gaan drinken bij het café in de buurt of ergens lunchen.

Andersom werkt dit natuurlijk ook. Gasten van een hotel of restaurant willen weten wat er in de buurt te doen is. Een lijstje met leuke activiteiten in de buurt is dan ideaal. Virtueel kunnen we hotels, restaurants, musea en andere locaties in de stad met elkaar verbinden. Het is onze missie om de digitale twin zo in te zetten dat je bij één virtueel bezoek kennis kunt maken met de hele stad.

Meer weten over de digitale twin en hoe wij deze inzetten? Neem een kijkje op onze website!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *