Wat te doen thuis? Een leuke familiebezigheid vanachter je scherm

Vraag jij je af wat te doen thuis? Zit je in je weekend bijvoorbeeld altijd dezelfde tv-programma’s te kijken en wil je een wat anders?

Het vinden van een leuke familiebezigheid voor thuis kan best lastig zijn. Niet iedereen vindt hetzelfde leuk en samen een film kijken doe je al vaak genoeg.

Om die reden willen wij je introduceren aan een nieuwe leuke familiebezigheid. Zo heb je eindelijk wat te doen thuis, iets dat je nog niet eerder hebt gedaan.

Een leuke familiebezigheid om online te doen – Kunst en cultuur ontdekken

Ik heb het hierbij over het ontdekken van kunst en/of cultuur. Tegenwoordig hoef je niet per se meer naar buiten om meer te leren over een onderwerp. Google helpt je bijvoorbeeld al een heel eind op weg.

Om die reden zijn wij musea digitaal gaan aanbieden. Ook omdat mensen soms vergeten hoe leuk een museumbezoek kan zijn! Wij hopen met een virtueel museum meer mensen naar echte musea in Nederland te trekken.

Het ontdekken van kunst en cultuur kan namelijk hartstikke leuk zijn!

Virtueel musea bezoeken

Door het bezoeken van een virtueel museum heb je weer wat te doen thuis. En het is ook nog eens leerzaam! Virtuele musea bestaan overigens in meerdere vormen.

Allereerst heb je tegenwoordig volledig virtuele musea. In dit artikel vind je hierover meer in het laatste hoofdstuk. Deze virtuele musea zijn alleen online te bekijken. Ze zijn namelijk gegenereerd in 3D en hebben dus geen fysieke locatie.

De tweede variant is een digitale kopie van een bestaand museum. Zo kun je dit museum bijvoorbeeld digitaal bekijken, maar ook in het echt bezoeken. Je kunt van tevoren alvast een impressie krijgen en daarna beslissen of je ook in het echt wilt langsgaan.

Veel digitale musea zijn ook opgeleukt met bijvoorbeeld een online speurtocht.

Een online speurtocht

Deze online speurtochten zijn natuurlijk een enorm leuke familiebezigheid. Zo hebben jij en je kinderen wat te doen thuis. De online speurtochten zijn leerzaam, spannend en leuk tijdverdrijf.

Meestal is zo’n online speurtocht verwerkt in een virtuele 360 tour van een bestaande ruimte. In deze ruimtes kun je aan de hand van video, foto en andere opnames leren over het museum.

Daarnaast koppelen wij een spannend verhaal aan de speurtocht. Zo moet je bij ‘Herrie aan de Maas’ de saboteur van het museum opsporen. Deze speurtocht is overigens ook hybride te volgen. In het fysieke museum kun je met je smartphone in 3D ‘meelopen’. Op de plekken waar je quizzen moet oplossen kun je dan in het echt ook een kijkje nemen!

Wat te doen thuis is een interactieve speurtocht
In ‘Herrie aan de Maas’ krijg je onder andere de opdracht om Anna de Coningh op de correcte manier aan te kleden.

Wat te doen thuis – Je eigen virtuele museum laten maken

Je kunt ook je eigen museum laten maken in VR. Misschien houden jij en/of je kinderen wel van tekenen. Hoe vet is het om je kunstwerk in een echt (virtueel) museum te laten zien? De VR musea zijn overigens ook gewoon met je laptop of mobiel te bekijken.

Het enige wat je hoeft te hebben is een aantal mooie kunstwerken die je wilt tentoonstellen. De kinderen kunnen hun eigen museum bijvoorbeeld in de klas laten zien of naar opa en oma sturen. De kunstwerken kun je (als foto) naar ons opsturen, wij zorgen voor de rest!

Meer weten? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Een voorbeeld van een virtueel museum

Het virtuele museum wat je hierboven kunt bekijken is gemaakt in een loods. Alle visuele elementen die je ziet zijn in 3D toegevoegd. Zoals je ziet kunnen we ook 3D modellen van beeldhouwwerk uploaden en laten zien.

Vanuit een bestaande ruimte, die wij gebruiken als basis, beginnen wij met de ‘bouw’ van het museum. We kleden de wanden waar nodig aan met mooie visuele elementen. Daarna hangen of plaatsen we de kunstwerken in het museum. Tenslotte voegen we de bijbehorende informatie ook toe.

Wij zijn druk bezig om je meer keuzes te geven als het gaat om virtuele templates. We gebruiken bijvoorbeeld feestzalen en garages als template voor onze VR musea.

Onze conclusie om wat te doen thuis – Virtuele musea zijn een leuke familiebezigheid!

Het bezoeken van een digitaal museum is een hartstikke leuke familiebezigheid. Het is interactief, gezellig en leerzaam. Ook kun je creatief aan de slag gaan en zelf een virtueel museum (laten) maken. Zo bieden wij jou wat te doen thuis wat niemand anders in je omgeving nog heeft gedaan!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *