3D scan huis laten maken – Moet je het doen of niet?

Iedere woonruimte heeft baat bij een 3D scan, huis of appartement maakt daarbij niet uit. Tegenwoordig zie je het op verschillende verkoopsites voorbijkomen. Een 3D scan van huizen die in de verkoop staan. Naast foto’s en video’s kun je met die 3D scan online in de woonruimte ‘rondlopen’.

Maar wat is zo’n 3D scan precies? Hoe werkt het en wat kun je ermee? In dit artikel lees je hier meer over.

Wat is een 3D scan van een huis? Een aantal voordelen

Een 3D scan van een huis is dus een nieuwe manier om online een woning te kunnen bezichtigen. Je kunt interactief rondlopen in een 3D gegenereerd model van een bestaand huis.

Op die manier kun je als koper allereerst een veel beter idee krijgen van de ins en outs van een huis. Maar ook voor verkopers is een 3D scan van een woning een goed idee. Hieronder vind je een aantal voordelen van de 3D scan voor mensen die hun woning willen verkopen of verbouwen.

3d scan huis overview

Voordeel 1 – Een snellere verkoop

Allereerst zorgt de 3D scan van je huis voor een snellere verkoop. Om die reden zie je dat zelfs grote platforms als Funda tegenwoordig werken met 3D tours van huizen. Ook makelaarskantoren zijn groot fan van de 3D tours.

Volgens 3D ontwikkelaar Matterport zitten er enorm veel voordelen aan de 3D scan van je woonruimte. 95% van huizenzoekers zijn volgens hen sneller geneigd om contact op te nemen als er een 3d scan beschikbaar is.

Dat maakt een 3D scan van een huis voor iedere verkopende partij enorm interessant.

Voordeel 2 – Extra duidelijkheid tijdens het renoveren

Als je een huis hebt gekocht om het te renoveren kun je de 3d scan ook goed gebruiken. In de scan kun je namelijk 3D elementen zoals meubels toevoegen. Zo kun je precies zien hoe een ruimte er na een renovatie of verbouwing uit komt te zien.

Ook als je het huis na de renovatie weer verkoopt kun je zo’n 3D scan goed gebruiken. Je hebt namelijk meteen een scan die je kunt gebruiken als virtuele 360 tour.

Voordeel 3 – Meten is weten

Tenslotte kun je met de 3d scan van je woonruimte metingen doen. In de scan kun je namelijk 99% exacte metingen uitvoeren aan de hand van een tool. Deze tool zit standaard verwerkt in de 3D scan en kun je met één klik op de knop gebruiken.

Ideaal als je gaat verbouwen of nieuwe meubels wilt inmeten. Het scheelt daarnaast een hoop gepriegel met rolmaten en lasers. Ook is de scan natuurlijk tijdloos, ideaal als je na een aantal jaar toch weer een nieuwe bank wilt.

Verder kun je aan de hand van de exacte scan een plattegrond ontwerpen. Deze plattegrond is net zo accuraat als de standaard bouwplattegrond die je kunt laten maken. Echter is de plattegrond uit de 3D scan een stuk goedkoper en sneller leverbaar.

3D scan huis laten maken – Hoe werkt het?

Zo’n 3D scan is dus best handig, maar hoe werkt het precies? Ik kan me voorstellen dat je je dat afvraagt. Gelukkig is het (laten) maken van zo’n scan niet heel ingewikkeld.

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je een huis of appartement hebt. Je hebt wel een ruimte nodig om de scan te maken. Daarna is het eigenlijk vrij simpel.

We komen een dagdeel, ochtend of middag, bij je langs om een scan te maken. Daarna hebben we nog een dag nodig om de scan te optimaliseren. Uiteindelijk heb jij binnen een week je scan binnen.

3D scan huis – Mijn conclusie

Een conclusie van je huis heeft dus enorm veel voordelen. Om die reden zou ik het ook zeker aanraden als je een huis wilt verkopen. De digitale rondleiding helpt effectief bij het verkopen van je huis.

Echter, ook als je je huis niet wil verkopen is een 3D tour erg handig. Voor verbouwingen, renovaties en interieurdesign kun je de 3D scan van je huis gebruiken.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *