Een museum VR of digitaal bezoeken

Ben jij op zoek naar een manier om een museum VR of digitaal te bezoeken? Steeds meer musea bieden hun collecties ook online aan voor tours. Zo’n virtual reality museum kan echter lastig te vinden zijn.

Om die reden zijn wij een platform begonnen waarop je een museum VR en digitaal kunt bekijken. Wij maken van geïnteresseerde musea virtuele tours. Deze musea plaatsen we voor jou op onze website, zodat jij deze (gratis) kan bekijken.

In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden van virtueel museumbezoek. Ook lees je hoe je een museum in VR kunt bezoeken. Verder vertellen we meer over VR apps van musea en laten we een virtueel museum zien.

Hoe kan ik een museum in VR bezoeken?

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk om te weten hoe je bij zo’n digitaal museum terecht komt. Er zijn namelijk verschillende manieren om zo’n museum in VR te vinden en te bezoeken.

Een museum virtueel bezoeken is natuurlijk geen vervanging voor een fysiek bezoek. Wij raden altijd aan om musea in het echt te bezoeken. Gebruik het online alternatief bijvoorbeeld als voorproefje of om oude collecties te bekijken.

De website van het museum

Allereerst kun je de website van het museum natuurlijk bezoeken. Zij hebben de link naar het museum in VR wel online staan. Zo zorgen musea ervoor dat je het virtual reality museum snel kunt vinden.

Op deze website kun je vaak ook verschillende versies vinden. Dit is handig als een museum bijvoorbeeld vaak van collectie wisselt. Zo kun je altijd de nieuwste tentoonstellingen bekijken.

Een museum VR app

Een museum heeft in sommige gevallen ook een app. Op deze app kun je dan het VR museum alvast bekijken. Ook kun je het digitale museum gebruiken als handleiding voor je fysieke bezoek.

Veel musea zetten het online museum namelijk in als een soort ondersteuning. In de digitale kopie kun je bijvoorbeeld extra informatie bekijken die in het fysieke museum niet te zien zijn. Zo voorkomt een musea dat hun fysieke ruimtes vol staan met bordjes en zuilen. Een QR code naar de app of direct naar de VR ruimte is in dit geval voldoende.

Een voorbeeld van een virtual reality museum

Er zijn in Nederland een aantal grote musea die al museum in VR aanbieden. In deze digitale tours kun je dus bekende kunstwerken vanuit je woonkamer bekijken. Hieronder vindt u een aantal musea die u virtueel en/of digitaal kunt bezoeken:

Al deze musea zijn gratis vanaf de bank te bezoeken. Al is de techniek die bij sommige musea wordt gebruikt niet optimaal. Het Naturalis in Leiden gebruikt echter een zeer gedetailleerde techniek. Deze techniek hebben wij onszelf ook meester gemaakt.

Over deze techniek vertellen wij hieronder wat meer.

Hoe kan ik van een museum VR tours laten maken

Virtuele tours laten maken van een museum is een nauwkeurig proces. Gelukkig hebben wij een scanner die tot 99% accurate scans kan maken. Op die manier sluiten scanpunten naadloos op elkaar aan en creëer je een prachtig geheel.

Allereerst bespreken we samen de mogelijkheden. Wij kunnen namelijk extra foto-, video-, en geluidsmateriaal aan de ruimtes toevoegen. Op die manier wordt het museum in VR nog meeslepender en leuker om te bekijken.

Daarnaast zorgt extra content ervoor dat mensen het museum in VR tijdens hun fysieke bezoek kunnen gebruiken. Ze kunnen namelijk extra informatie over kunstwerken en collecties op hun telefoon bekijken.

Wij komen na het bespreken van de opties langs om de scan te maken. Het liefst maken we de scan voor of na sluitingstijd. Dan komt de scan er namelijk een stuk mooier uit. Ook hoeven we dan geen gezichten onherkenbaar te maken.

Na het scannen van het museum

Zo’n 3D virtuele tour is na de scan binnen een week te bekijken. Het toevoegen van alle extra content kost wel iets langer. Overigens kunnen we de content op ieder moment updaten of aanpassen

Een virtual reality museum in Nederland bekijken

Hieronder kunt u een aantal musea in VR bekijken die in Nederland zijn gemaakt. Deze virtual reality musea in Nederland zijn gratis te bekijken.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *