Zo kunt u een 3D virtuele tour laten maken

Wereldwijd worden 3D tours of virtuele tours steeds populairder en de techniek wordt steeds beter. Dat Facebook verandert in Meta en de focus verlegt op de virtuele wereld zal de populariteit van VR verder vergroten. Andere (grote) bedrijven zijn ook bezig met het bekijken van de opties om gebruik te maken van VR. Zo zie je steeds meer bedrijven in de cultuursector die gebruikt maken van VR. Zeker in tijden van COVID als je de deuren dicht moet houden is een virtueel alternatief geen slecht idee. In deze blog leest u meer over de 3D virtuele tour en hoe u deze ook kunt gebruiken.

Wat is VR?

VR staat voor ‘Virtual Reality’, in het Nederlands virtuele realiteit. VR wordt op verschillende manieren gemaakt. Er zijn daarom ook veel verschillende VR bedrijven in Nederland en daarbuiten. Zo kunnen we aan de hand van 3D tekeningen niet bestaande virtuele werelden maken. Dit wordt veel gedaan in het ontwikkelen van virtuele games. Deze techniek biedt een levensechte ervaring aan de speler, alsof u echt in de wereld loopt.

In het geval van het maken van virtuele tours wordt er een ander soort techniek gebruikt. In dat geval wordt er meestal gebruik gemaakt van een 3D scan. Deze 3D scan maken de experts op locatie, ze nemen 360 graden beelden van de ruimte. De makers voegen deze beelden daarna samen tot een interactieve virtuele ruimte. Zo kunt u uw hotel, museum, kantoor of huis virtueel laten kopiëren, een soort digitale tweeling. Daarom noemen wij de tours ook wel digitale twins, omdat het exacte kopieën zijn van een bestaande ruimte.

Een 3D virtuele tour laten maken

Om een virtuele tour te laten maken van uw (woon)ruimte is het belangrijk dat er goede voorbereidingen worden getroffen. U kunt de ruimte na de start van de scan namelijk niet meer aanpassen. Zorg dus dat alles er spik en span uitziet. Verder is het van belang dat u al een idee heeft welke route u wilt dat bezoekers gaan lopen. De scan passen we daarop aan.

We kunnen de virtuele tour exclusief maken door er een wachtwoord of betaling aan te koppelen. Voor musea is deze optie waarschijnlijk het meest interessant, omdat ze de mogelijkheid hebben om ook virtueel inkomsten te verdienen.

De 3D virtuele tour nóg interactiever maken.

We kunnen de virtuele tours nog interactiever maken dan ze al zijn. Althans, wel met onze techniek. Wij kunnen namelijk extra elementen toevoegen zoals zoals foto’s, video’s of andere visuele uitingen. Zo hebben wij in deze scan de gegevens van een B&B op een creatieve wijze verwerkt in de virtuele kamers. In de afbeelding hieronder ziet u een voorbeeld van een virtuele speurtocht die wij hebben gemaakt voor een museum.

Met leuke extra’s kunt u als eigenaar uw virtuele showcase dus upgraden, zodat deze uniek is en past bij de uitstraling van de ruimte. Bij ons kosten deze upgrades niks, deze zijn gewoon inbegrepen in de prijs van een scan. Hierover leest u hieronder meer.

Een 3D virtuele tour kan volledig worden aangepast

Een digitale twin van uw gebouw

Wij kunnen uw (woon)ruimte voorzien van een digitale twin, met een ongelimiteerd aantal extra’s. We plannen een dag in om te komen scannen, waarna we nog een paar dagen nodig hebben voor de nabewerking. In de nabewerking voegen wij de eventuele extra content toe. Binnen een week kunt u de eerste versie van de scan herzien, wij zorgen ervoor dat u helemaal tevreden kunt zijn met het product. Hiervoor rekenen we geen extra kosten.

Wilt u weten wat een digitale twin voor meerwaarde voor u kan hebben? Op onze website kunt u genoeg informatie en voorbeelden vinden! U kunt ook meteen contact met ons opnemen, via de mail of telefoon.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *