Zo kun je virtueel je interieur bekijken

Een mooi interieur is erg belangrijk, het weerspiegelt namelijk je identiteit en het geeft je een echt ’thuis’ gevoel. Om je interieur goed vorm te kunnen geven, kun je gebruik maken van virtual reality. Wij zijn onlangs langsgegaan bij Hanneke Hakkers, een interieurontwerpster. Haar keuken hebben wij mogen voorzien van een 3d model, zodat je virtueel haar interieur kunt bekijken.

De voordelen van een virtueel interieur

Voor interieurontwerpers kan een virtueel model van een ruimte goed van pas komen. Je kunt deze techniek namelijk gebruiken als portfolio. Bezoekers kunnen in de virtuele wereld precies zien wat jouw werkwijze is en welke resultaten jij hebt geboekt bij je klanten. Ook kan het voor klanten leuk zijn om je werk op een interactieve manier te zien, in plaats van puur en alleen aan de hand van wat foto’s.

Klanten kunnen ook baat hebben bij het krijgen van een virtuele versie van hun interieur. Zijn kunnen bijvoorbeeld een scan voor en na de styling laten maken, om een goed beeld te krijgen van wat er veranderd is. Ook is het leuk om het interieur online te kunnen delen met vrienden en familie. Zij kunnen op ieder moment je gloednieuwe (woon)ruimte bekijken en geïnspireerd raken!

Je virtuele interieur delen

Je virtuele interieur kan simpel gedeeld worden op je website. Ideaal als je net als Hanneke een interieurontwerper bent om je geleverde werk te laten zien. De virtuele ruimtes zijn eenvoudig te integreren op je website, door middel van een link die je ook gebruikt als je een YouTube video op je website plaatst. De virtuele ruimtes draaien op een beveiligde server, waardoor je de 3d scan kunt beveiligen met een wachtwoord. Zo kun je je privacy bewaren en kan niet iedereen jouw ruimte zien, mocht je dit belangrijk vinden.

Op social media kun je de ruimtes ook delen. In eerste instantie kun je met de virtuele techniek een VR-filmpje laten maken die je op je tijdlijn plaatst. Op Facebook en LinkedIn kun je natuurlijk makkelijk websites delen met je volgers, op Instagram doe je dit aan de hand van een link in je bio. Het leuke is: in de virtuele ruimte kun je een link plaatsen naar je website en social media. Mochten bezoekers meer van je willen weten, kunnen ze je in de virtuele ruimte makkelijk vinden.

In je virtueel interieur kunnen bezoekers ook je social media bekijken

Extra mogelijkheden in de scan

De virtuele ruimtes kunnen met verschillende extra content worden ‘aangekleed’. Zoals ik hierboven al schreef; je kunt je social media eenvoudig linken in de scan. Ook extra foto’s en video’s kun je laten toevoegen in de scan. Op die manier kun je als ontwerper de virtuele ruimte als interactief portfolio aanbieden. Heb je een mooie video laten maken van je werk? Plaats deze dan in de 3d scan aan de hand van een tag, mensen kunnen deze bekijken zonder de ruimte te verlaten. Hetzelfde geldt voor de foto’s die je hebt en zelfs voor hele fotocollages. Zo heb jij als interieur designer wat te doen thuis!

Je kunt in de scan ook interessante links laten plaatsen, bijvoorbeeld naar sponsors of partners. Werk jij als stylist samen met een bedrijf? In de virtuele ruimte kun je links plaatsen naar bijvoorbeeld de website waar een meubel is gekocht. Of misschien heb je de muurverf wel bij een schilder in jouw buurt gekocht. Deze kun je ook vermelden in de virtuele ruimte.

Virtueel interieur bekijken brengt veel extra's met zich mee

Online virtueel interieur bekijken

Gelukkig kunnen we jullie ook gewoon laten zien hoe de techniek er in de praktijk uitziet. U kunt op de website bijvoorbeeld Hanneke’s keuken bekijken. Ook kunt u op onze website andere voorbeelden van 3d scans bekijken, van onder andere restaurants en musea. Ieder met een eigen uniek interieur natuurlijk!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *