Zo bereidt u uw ruimte voor op een 3D scan

Een 3D scan voorbereiden is erg belangrijk voor een goed eindresultaat. In deze blog leest u precies wat u moet doen om uw (woon) ruimte voor te bereiden op een 3D scan. Aan de hand van een stappenplan vertellen wij u precies hoe u uw ruimte perfect kunt afleveren aan onze experts. Op die manier krijgt u een eindproduct waar u en wij trots op kunnen zijn!

Stap 1 – De schoonmaak

Net als bij foto’s en video’s is het van belang dat de ruimte er netjes en schoon bij ligt. Haal dus de stofzuiger uit de kast en maak alle meubilair goed schoon. Zo komt uw virtuele ruimte er prachtig schoon uit te zien!

Stap 2 – De indeling

Het is erg belangrijk om de ruimte precies zo in te delen zoals u deze virtueel wilt kunnen laten zien. Zet alle meubels op de goede plek en zorg ervoor dat alle accessoires netjes staan. Zodra de expert is begonnen met de scan mag er namelijk niks meer worden verplaatst. Dit om te voorkomen dat er objecten verschuiven in de virtuele ruimte, wat zorgt voor een slordig eindresultaat.

Stap 3 – De belichting

Deze stap is misschien lastig om zelf invloed op uit te oefenen. Je kunt namelijk moeilijk ramen verplaatsen om een ideaal licht te creëren. Toch kan het in sommige ruimtes niet onbelangrijk zijn om te werken met (kunst)belichting. Zeker in ruimtes zoals musea, waar kleine items goed zichtbaar moeten zijn kan een goede belichting van belang zijn. In deze blog lees je hoe je een goed verlichte ruimte kunt krijgen.

Stap 4 – Extra content

Misschien wilt u extra content laten toevoegen aan de virtuele ruimte. Dat kan! Wij kunnen met onze techniek alle denkbare content aan uw virtuele ruimte toevoegen. Denk hierbij aan foto’s, video’s, kunstwerken of andere soorten (visuele) content. Zorg er dus voor dat alle content die u in de scan wilt verwerken klaarligt. Natuurlijk kunnen we ook achteraf nog extra content toevoegen, mochten er bijvoorbeeld nieuwe foto’s of video’s worden gemaakt.

Een 3d scan voorbereiden zorgt voor een beter resultaat

Een 3D scan voorbereiden toch niet gelukt?

Een 3D scan voorbereiden is aan de hand van dit stappenplan hopelijk geen probleem. Mocht u toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch kunt u ons ook altijd bereiken voor de dringende vragen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *