Binnen Bij: Molen Nooit Volmaakt

Afgelopen week zijn we bij Molen Nooit Volmaakt in Gorinchem geweest. Deze molen is open voor bezoekers, maar wilde graag een virtuele manier van binnenkijken toevoegen aan hun website. Het is tegenwoordig mogelijk om binnen bij Molen Nooit Volmaakt te kijken vanachter je computer. Lees hieronder verder hoe wij onze digitale twin bij Molen Nooit Volmaakt hebben gemaakt.

De voorbereiding voor Molen Nooit Volmaakt

Voordat wij een digitale twin maken bekijken we eerst de omgeving waar we de scan moeten maken. Zo kunnen we rekening houden met eventuele obstakels tijdens het scannen. Op iedere verdieping plannen we alvast de ‘looproute’ in die je als bezoeker virtueel kunt afleggen. De meest interessante punten zijn natuurlijk de punten waar we de scanner ook neerzetten. Zo kun je als bezoeker de interessante dingen goed bekijken. Als laatste kijken we naar de omgeving buiten het gebouw wat we scannen. Hier maken we vaak 360 graden foto’s zodat je de buitenkant van het gebouw ook kunt bekijken.

De scan bij Molen Nooit Volmaakt

Na een uitgebreide voorbereiding zijn we begonnen met scannen. Om te zorgen dat je soepel door de molen heen kunt lopen kiezen we onze scanpunten zorgvuldig uit. We bekijken na de scan altijd het resultaat, zodat we zeker weten dat je alles goed kunt bekijken. In het geval van deze molen was het erg lastig om de trappen op te scannen. De treden waren erg smal, waardoor de scanner niet zo stabiel stond. Dit hebben we opgelost door onder de scanner te staan en deze vast te houden. Dit zorgde voor een aantal grappige momenten. Gelukkig is de scan helemaal gelukt en kun je tegenwoordig de molen virtueel bekijken.

meer leren binnen bij molen Nooit Volmaakt

De nabewerking van de scan

Na het maken van de scan wordt de digitale twin ontwikkeld. We zijn tijdens de edit de scans aan het dubbelchecken en doen eventuele toevoegingen. Het is in onze techniek mogelijk om foto’s en video’s toe te voegen aan de digitale twin. Zo kun je de tour nog interactiever volgen door bijvoorbeeld extra informatie aan de scan toe te voegen. Ook maken wij digitale rondleidingen voor musea, zodat kinderen thuis meer kunnen leren over kunst, cultuur of geschiedenis. Op onze website kun je de digitale rondleidingen bekijken.

Onze scans bij musea

De techniek die wij gebruiken kun je inzetten als educatie voor kinderen. Voor kinderen zijn virtuele musea bezoeken en daar leerzame opdrachten bij maken erg leerzame dingen om te doen thuis. Omdat wij musea de mogelijkheid te bieden hun collecties en tours virtueel te maken kunnen kinderen na het bezoek bijvoorbeeld een virtuele quiz doen. Zo zorgen we voor betrokkenheid bij kunst en cultuur. Dat is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ook kun je met onze techniek makkelijk vanuit huis een museum bezoeken dat normaal te ver weg ligt. Hierdoor verhoog jij je kennis en krijgen musea meer (online) bezoekers.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *