Een 3D huis tekenen van je eigen woning

Misschien ben je onlangs verhuisd, heb je je keuken verbouwd of wil je gewoon weten hoeveel woonruimte je eigenlijk tot je beschikking hebt. Dan is het geen gek idee om een 3D huis te laten tekenen. In deze blog lees je meer over de mogelijkheden van het creëren van je eigen digitale 3D huis.

Wat is een 3D tekening?

Een 3D tekening is eigenlijk niet meer dan een digitale kopie van je huis. Deze kopie laat de exacte afmetingen van je huis en al haar kamers zien. Handig als je bijvoorbeeld gaat verbouwen of wilt kijken of die hoge nieuwe kast wel onder je plafond past.

Je kunt een 3D tekening op verschillende manieren laten maken. De manier die het meest tijd kost is aan de hand van eigen metingen. Door iedere hoek in je huis op te meten kun je precies zien hoe groot een ruimte is, maar hier ga je wel lang mee bezig zijn. Een snellere manier om dit te doen is door een 3D scan te laten maken. Door je huis te laten scannen met een 3D scanner krijg je dezelfde accurate metingen, maar dan vele malen sneller.

Hoe laat ik een 3D huis tekenen?

Onze 3D scanner kan binnen een dagdeel een accurate kopie van uw huis maken. We scannen de ruimte(s) die in kaart gebracht moeten worden en maken in de nabewerking een duidelijke 3D tekening. Het huis hoeft niet leeg te zijn, we kunnen de fictieve ‘lijnen’ in ons systeem doortrekken om alsnog een duidelijke indicatie te geven van de inhoud van de ruimte.

Bij de nabewerking kunnen we de ruimte omzetten in verschillende digitale kopieën. We kunnen de ruimte omzetten in een zogeheten ‘poppenhuis’. Dit is een digitale 3D ruimte waarin je ook kunt rondlopen om zelf metingen te doen. Ook is het mogelijk om de 3D scan om te zetten in een bouwtekening, waarbij de relevante afmetingen uiteraard in de tekening zijn geplaatst.

De toepassingen van een 3D huis

De 3D tekening van het huis is voor verschillende doeleinden te gebruiken. Zo kunt u de tekening dus gebruiken als leidraad tijdens een verbouwing. De precieze metingen die de scanner heeft gemaakt kunnen u bijvoorbeeld helpen bij de nieuwe inrichting van de woon- of slaapkamer. Ook kunt u met de 3D tekening een plattegrond van uw huis maken, handig om het oppervlak te meten bij het leggen van vloeren of het schilderen van muren.

Het leuke aan de 3D scan is dat u naast de tekening ook een virtuele kopie heeft van uw huis. Misschien heeft u vrienden of familie ver weg wonen die niet even langs kunnen komen. Dan is het leuk dat u ze een virtuele kopie kunt aanbieden waarmee ze alsnog bij u binnen kunnen kijken.

Wilt u meer weten over onze 3D techniek? Op onze website kunt u nog meer informatie vinden.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *