Gaat u een B&B beginnen? Deze nieuwe techniek gaat u een kickstart geven!

U bent van plan om een B&B te beginnen, wat natuurlijk een hele klus is. Misschien heeft u een extra kamer in uw huis die u wilt gebruiken om gasten te ontvangen. Of u heeft onlangs een leuk huisje gekocht in Nederland of daar buiten en zoekt u naar een manier om deze te verhuren. Heel erg leuk natuurlijk, maar hoe krijg je zo’n B&B nou aangeboden aan bezoekers. En hoe maak je je B&B online zo aantrekkelijk mogelijk? In deze blog lees je hoe je je B&B online zo goed mogelijk kunt aanbieden. Ook lees je hier over de nieuwste manier om gasten naar je B&B te krijgen.

Een goede website om een B&B te beginnen

Allereerst is het belangrijk om zelf een mooie website in elkaar te zetten. Te veel B&B’ s maken nog uitsluitend gebruik van websites als Bed and Breakfast en Booking. Met deze websites is niks mis, ze zorgen namelijk voor een goede exposure voor je B&B. Alleen is het helaas niet zo dat je zelf niks hoeft te doen aan je online uitstraling. Een duidelijke website is dus zeker niet onbelangrijk om meer gasten te krijgen.

Social media koppelen aan de website van je B&B

Sociale media zijn erg belangrijk in de huidige markt, ook voor B&B’ s. Gasten zullen namelijk zelf ook leuke foto’s van de B&B maken en deze op bijvoorbeeld Facebook plaatsen. Als ze de mogelijkheid hebben om uw B&B te benoemen in hun bericht zorgt dit voor gratis reclame. Ook kunt u dan de foto’s zelf bekijken en eventueel gebruiken op de website of in bijvoorbeeld een eigen Facebookbericht.

Zorg zelf ook voor een actieve houding op social media, twee à drie keer per week een berichtje plaatsen zorgt voor meer betrokkenheid vanuit je volgers. Ook kun je de populariteit van je eigen website verhogen door deze steeds te linken in je berichten.

Mooie foto’s dragen bij aan het goed beginnen van je B&B

Wat dus ook bijdraagt aan een aantrekkelijke online uitstraling zijn goede foto’s. Maak zelf mooie plaatjes van je B&B, de faciliteiten en de omgeving, zodat mensen een goed beeld krijgen van je B&B. Zorg ook voor foto’s waarbij de focus ligt op details in de kamers zoals meubels, de douche en eventuele andere extra’s. Toch zijn foto’s niet altijd even duidelijk, ze geven namelijk een eenzijdig en beperkt beeld weer van je B&B. Het zijn tenslotte momentopnames. Met foto’s kun je dus soms onbedoeld een verkeerd beeld creëren, let daar goed op.

Wat bijdraagt aan een B&B starten is een goede online uitstraling

Een virtuele versie van je B&B

Om een goed beeld te geven van je B&B zou je gebruik kunnen maken van de zogeheten digitale twin, een virtuele versie van je B&B. Deze techniek is nog redelijk nieuw en wordt nog lang niet door ieder hotel of B&B gebruikt. Echter, de gebruikers van deze techniek zijn zeer te spreken over het resultaat dat ze ermee boeken.

Met een virtuele versie van je B&B kun je namelijk gasten de kans geven om alvast een kijkje te nemen in de verschillende kamers van je B&B. De gasten kunnen op een leuke en interactieve manier rondlopen in de verschillende kamers, waardoor ze een goed beeld krijgen van de accommodatie en de omgeving.

Virtuele boekingen

Met onze techniek is het eventueel ook mogelijk om het boekingssysteem wat je gebruikt te koppelen aan de virtuele ruimte. Zo kunnen gasten niet alleen rondlopen in je B&B, maar ook meteen in de scan een kamer boeken. Hiermee verlaag je de drempel om tot boeking over te gaan. Gebruikers van onze techniek merken dat er meer reserveringen worden geplaatst sinds ze de techniek gebruiken. Digitaal bezoek genereert dus écht fysiek bezoek.

Een B&B beginnen met een goede online uitstraling

Aan de hand van de foto’s die jij of je gasten maken kun je dus al een heel eind komen. Onze virtuele ruimte kan daar alleen maar meer aan bijdragen. Je biedt je gasten een unieke manier om kennis te maken met je B&B en je hebt een extra manier om je gasten te overtuigen.

Een scan laten maken

Om een scan te laten maken is het mogelijk om een afspraak te maken. Meestal hebben wij niet meer dan een dagdeel nodig om de scan te maken, al hang dit natuurlijk af van de grootte van de B&B. Het is daarbij erg belangrijk om alles netjes te maken. Een 3D scan voorbereiden heeft namelijk vooral te maken met schoonmaken en planning.

De nabewerking plus de eventuele koppeling aan het boekingssysteem kost ons meestal twee à drie dagen. U kunt dus al binnen een week gebruik maken van de digitale twin.

Meer weten? Op onze website kunt u genoeg vinden over ons product en alles wat wij er voor u mee kunnen doen. Ook kunt u enkele voorbeelden bekijken van digitale twins die wij hebben gemaakt.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *