Een plattegrond in 3D laten maken– Verbouw je huis met een overzichtelijk 3D model

Een plattegrond van je huis is voor verschillende doeleinden erg handig. Op die manier creëer je namelijk een overzichtelijke weergave van je (woon)ruimtes. Maar wat als je die schematische weergave nóg overzichtelijker kan maken? Dit kan door gebruik te maken van een plattegrond in 3D!

In dit artikel lees je alles over hoe je de plattegrond in 3D kunt laten maken. Ook lees je meer over de voordelen van een 3D model van je woning. Tot slot krijg je meer te lezen over hoe je een verbouwing makkelijker kunt maken dankzij een driedimensionale plattegrond.

Waarom laat je een plattegrond in 3D maken?

Een plattegrond in 3D is een geweldige manier om je huis schematisch weer te geven. Je kunt namelijk elke ruimte exact laten scannen, opmeten en in een plattegrond laten omzetten.

Het laten maken van een 3D model van je huis heeft daarnaast nog meer voordelen. Een aantal van deze voordelen vind je hieronder.

De voordelen van een in 3D ontwikkelde plattegrond

Allereerst zorgt een driedimensionale plattegrond dus voor een duidelijke weergave van je (woon)ruimtes). De driedimensionale plattegrond is namelijk net zo accuraat als een professionele bouwtekening! In de plattegrond kun je daarnaast real time interactieve metingen doen. Hiervoor hoef je dus niet steeds op je tekening te kijken, maar kun je visueel en ‘on the spot’ je berekeningen en metingen maken.

Het tweede voordeel is dat het 3D model dankzij deze scantechnologie sneller klaar is. Het (laten) optekenen van een plattegrond kost normaliter een hoop tijd en geld. Zeker als je bouwtekeningen van professionele kwaliteit laat maken duurt dat meestal een aantal weken. Het gebruiken van de 3D scanner is daarin een stuk sneller. Binnen een dag is je huis gescand, opgemeten en getekend. De bouwtekeningen en plattegronden zijn overigens van net zulke professionele kwaliteit.

Verbouwen met een 3D model

Verbouwingen worden dankzij een 3D model van je huis een stuk eenvoudiger. Je kunt de driedimensionale plattegrond namelijk gebruiken om je verbouwing te visualiseren. Zo kun je 3D modellen van meubels in de ruimte laten plaatsen bijvoorbeeld. Op die manier kun je van tevoren al bekijken hoe een ruimte eruit komt te zien.

In dit 3D model kun je een appartement bekijken dat met 3D meubels is ‘ingericht’.

Ook is het hebben van een 3D model van een ruimte voor het verbouwen ideaal om metingen te doen. Je kunt de ruimte digitaal opmeten en zo berekenen of de meubels in de ruimte passen. Ieder 3D model heeft een ingebouwde meet-tool die maar liefst 99% accuraat is!

Een plattegrond in 3D laten maken zorgt voor handige en snelle metingen in je huis.

Een 3D model voor- en na de verbouwing

Het is daarnaast erg handig om een 3D model van voor en na een verbouwing te maken. Zeker voor interieurdesigners is dit erg prettig werken. Je kunt namelijk je portfolio in 3D vastleggen en nóg beter laten zien hoe je jouw afgeronde opdrachten hebt opgeleverd.

Laat een plattegrond in 3D maken

Wil je een plattegrond in 3D laten maken? Een plattegrond ontwerpen kun je door ons laten doen! Wij hebben al verschillende plattegronden gemaakt in verschillende sectoren. Vooral de museumsector, horecasector en industriesector zijn erg te spreken over ons werk. Ook vastgoedhouders maken graag gebruik van onze 3D techniek.

Wil jij je huis laten scannen, maar ben je geen vastgoedondernemer? Geen probleem! Wij werken namelijk ook met particuliere klanten.

Heb jij dus een ruimte waar je een 3D model en bijbehorende plattegrond in 3D van nodig hebt? Neem dan contact met ons op!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *