Een plattegrond maken van je huis

Een plattegrond maken van je huis kan om verschillende redenen een goed idee zijn. Ook kan het leuk zijn om je huis te kunnen laten zien aan vrienden en familieleden die niet altijd de mogelijkheid hebben om langs te komen. In deze blog lees je hoe je met onze techniek onder andere een accurate plattegrond laat maken. Daarnaast zie je hoe wij jouw plattegrond omzetten in een virtueel 3D model die je zelf kunt doorlopen!

Wat een plattegrond maken van je huis toevoegt

Het kan nooit kwaad om een duidelijk beeld te schetsen van de beschikbare woonruimte. Zo kun je tijdens een verbouwing de oude en nieuwe situatie in beeld brengen. Handig als je wilt weten hoe groot de woonkamer wordt als je dat muurtje laat weghalen. Of als je je zolder verdeelt in meerdere kamers waar je de muren wilt plaatsen.

Ook kun je tijdens het opnieuw indelen van je woonkamer bijvoorbeeld precies uitmeten waar je je bank moet neerzetten zodat je tafel er tussen past. Of wil je weten hoe groot de eettafel kan worden zonder dat deze te veel loopruimte in je huis opneemt.

Een plattegrond maken is vrij eenvoudig gedaan.

Hoe de plattegrond wordt gemaakt

Met onze techniek kunnen wij eenvoudig een plattegrond van je woonruimte maken. Allereerst is het belangrijk dat het huis goed is opgeruimd en schoongemaakt, zodat er tijdens de metingen geen onnodige obstakels worden meegerekend.

Wij maken de metingen namelijk door een scanner te gebruiken. De scanner kan de kleinste objecten zien een meenemen in zijn meting, waardoor ieder detail in je plattegrond terug te zien is. Natuurlijk kunnen tijdens de nabewerking veel kleine dingen oplossen en wegwerken, maar een goede voorbereiding scheelt een hoop tijd.

Tijdens de meting is het erg belangrijk dat er geen spullen meer worden verplaatst of weggehaald. De scanner maakt gebruik van referentiepunten, om zo een accurate meting af te leveren. Onze metingen zijn zo accuraat dat ze zelfs in de bouw en industrie kunnen worden gebruikt. Ideaal bij het plannen van een verbouwing dus.

Na de meting

Na de meting zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk een bruikbare accurate plattegrond van ons krijgt. Hierbij kijken wij bijvoorbeeld naar de overeenkomsten met een aantal handmatige testmetingen die we tijdens het scannen hebben gedaan. Zo weten we zeker dat de meting accuraat en bruikbaar is. U krijgt van ons ook de optie om de plattegrond een 3D variant te krijgen. Deze 3D plattegrond kunt u vanaf uw laptop of telefoon virtueel doorlopen.

Mocht u ook een scan laten maken na een verbouwing is een virtuele ruimte helemaal interessant. Iedereen die van u toestemming krijgt kan dan namelijk een virtueel kijkje nemen in het huis. Handig als u vrienden of familie heeft die ver weg wonen en niet zomaar op de koffie kunnen komen. Ook is het leuk om het verschil te kunnen zien voor en na de verbouwing.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of bekijk een aantal voorbeeldscans op onze website. Hier kunt u meteen een scan inplannen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *