brown and white floral padded chair

Virtueel musea bezoeken vanachter je scherm

Tegenwoordig is het gelukkig weer mogelijk om musea te bezoeken. Wilt u eerst een voorproefje? Dan is het mogelijk om virtueel musea te bezoeken. Via onze partner kunt u ook musea bekijken in andere landen. Let op: de website is in het Duits. Op onze digitale twins pagina kunt u gelukkig ook al een aantal toffe musea virtueel bezoeken. Ook kunt u hier hotels, restaurants en B&B’s bezoeken.

Hoe kunt u een museum virtueel bezoeken?

Tegenwoordig zijn er steeds meer museums die virtueel te bezoeken zijn. Vooral in Duitsland is het fenomeen virtuele musea erg in opkomst. In Nederland willen wij samen met onze Duitse partner deze techniek doorvoeren. Wij geloven dat virtueel musea bezoeken de toekomst gaat zijn. Op onze website kunt u de mogelijkheden van onze digitale twins bekijken.

Virtueel musea bezoeken vanaf je scherm

Wat zijn de voordelen van een museum virtueel bezoeken?

Het meest voor de hand liggende voordeel is dat u vanachter uw laptop uw favoriete expositie kunt bekijken. Het is erg makkelijk om een museum te kiezen en rond te dwalen in de virtuele wereld. Veel museumeigenaren zijn daarom bang dat mensen museums niet meer willen bezoeken. Uit ervaringen van onze Duitse partner blijkt echter dat mensen na het bekijken van een virtuele expositie juist langs willen komen. Vergelijk het met een sportwedstrijd: in het stadion is de beleving altijd beter dan vanachter je tv.

Verder is het voor musea natuurlijk een prachtige manier om (tijdelijke) exposities te kunnen blijven aanbieden. Als een expositie voorbij is, kan deze met een digitale twin worden vastgelegd. Zodoende kunnen mensen voor een eventuele vergoeding hun favoriete virtuele tour alsnog blijven bezoeken.

Hoe kunt u een digitale scan voor uw museum aanschaffen?

Op onze website kunt u een afspraak maken om ons uit te nodigen voor een scan. Deze scan maken wij meestal binnen één dag. Soms hebben we langer nodig, dat ligt aan de grootte van het museum. De nabewerking van de scan kost meestal maximaal twee dagen. Binnen een week heeft u dus de digitale twin van uw museum! U kunt natuurlijk zelf bepalen wanneer we langskomen. Bijvoorbeeld op een dag dat er geen bezoekers naar binnen kunnen.

Virtueel musea bezoeken genereert fysiek bezoek

Hoe werkt een digitale twin voor bezoekers?

De digitale twin draait op een aparte server die door ons wordt beheerd. De scan kunt u hierdoor op de website van uw museum bekijken, net als hoe je een YouTube-video op een website bekijkt. De digitale twin kan op ieder apparaat worden bekeken. Na het aanschaffen van een virtueel ticket heeft u meestal 10 dagen de tijd om gebruik te maken van de link.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *