Zo kunt u de online boekingen voor uw restaurant verbeteren

Gelukkig is het tegenwoordig erg makkelijk voor gasten om online boekingen te doen. Dat online boekingen voor uw restaurant van belang zijn is geen nieuws, bijna iedere reservering of boeking wordt gedaan via het internet. Uw website zo optimaal mogelijk aanbieden is daarin erg belangrijk, gasten kunnen zo makkelijker en sneller een reservering plaatsen. Wij kunnen met onze techniek de online boekingen voor uw restaurant verbeteren en het reserverings-proces letterlijk een nieuwe dimensie geven.

Waarom online boekingen voor uw restaurant optimaal moeten werken.

Gasten van uw restaurant willen natuurlijk zo snel en eenvoudig mogelijk een reservering kunnen plaatsen. Ze kiezen een tijd en datum waarop ze een hapje willen eten, checken de beschikbaarheid en plaatsen een reservering. Als dit proces niet vlot kan verlopen zullen gasten liever naar een ander restaurant gaan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

De sfeer van uw restaurant moet goed overkomen op de website, zodat gasten weten wat ze kunnen verwachten. Door een goede impressie te geven van uw restaurant, voor en tijdens het boeken, zullen gasten sneller geneigd zijn een reservering te plaatsen.

Hoe u de sfeer van uw restaurant online kunt laten zien

Allereerst is het belangrijk dat de website soepel draait, zonder al te veel langzame pagina’s. Hierbij is het bijvoorbeeld belangrijk om te letten op de grootte van de foto’s die u op de website plaatst. Zodra een bestand te groot is voor een website, zal dit effect hebben op de laadsnelheid van een pagina. In deze blog leest u meer over de optimale bestandsgrootte voor je website.

Qua uitstraling is het van belang om, zoals ik al schreef, de sfeer van je restaurant over te brengen op je website. Een ietwat overdreven voorbeeld: Restaurants met een klassiek interieur zullen geen website maken met flitsende kleuren en een modern uiterlijk. Dit past namelijk niet bij de sfeer van het restaurant. In dit geval is het beter om zachte, warme kleuren te gebruiken in combinatie met een rustig lettertype en sfeervolle foto’s.

De sfeer van uw website kunt u laten zien met mooie foto’s. Het belang van goede foto’s van uw restaurant is erg hoog. Mensen willen namelijk weten hoe uw restaurant er uit ziet en wat ze kunnen verwachten. Foto’s van een hoge kwaliteit schetsen een goed beeld, waar slechte foto’s gasten juist kunnen ‘wegjagen’. Een nieuwe manier van het geven van een goede sfeerimpressie is door gebruik te maken van een zogeheten digitale twin.

U kunt online boekingen voor uw restauran virtueel laten doen.

Online reserveren via een digitale twin

De term ‘digitale twin’ staat voor een virtuele kopie van uw restaurant, café of andere ruimte. De virtuele kopie kan vanaf je laptop, tablet of ander elektronisch apparaat worden bekeken en doorlopen. Zie het als Google Street View maar dan binnenshuis. In deze 3D room kunnen verschillende dingen worden toegevoegd, zoals foto’s, video’s en andere informatie.

In het geval van een restaurant is een digitale twin de perfecte manier om je gasten een goede impressie te geven van wat ze te wachten staat. De sfeer van het restaurant wordt namelijk één op één overgenomen in de virtuele ruimte. Gasten kunnen het restaurant doorlopen, de lay-out bekijken en zelfs foto’s en video’s bekijken van het restaurant. Ook kan de menukaart virtueel worden gemaakt, zodat mensen precies zien wat ze voorgeschoteld krijgen.

Met onze techniek kunnen wij gasten zelfs virtueel een tafel laten boeken. Ideaal als je met een grote groep komt eten en wilt zien of er genoeg ruimte is. Of als je een romantisch diner wilt plannen met je vriendin en een rustige plek in het restaurant wil kiezen. Uw huidige reserveringssysteem kan worden geïmplementeerd in de virtuele ruimte, u hoeft dus geen nieuw systeem aan te schaffen.

Al met al kunnen wij de online reserveringen voor uw restaurant dus letterlijk een nieuwe dimensie geven. Een unieke manier om uw restaurant aan de gasten te laten zien, terwijl u het reserveren nog makkelijker maakt. Mensen kunnen zien wat ze krijgen, wat een extra reden kan zijn om een tafel te boeken in uw restaurant.

Op deze pagina kunt u precies zien hoe onze virtuele ruimtes eruit zien. Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden kunt u ons hier een bericht sturen of bellen. Wij staan u graag te woord!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *