Een virtueel hotel maken – Uw hotel in VR laten zien

Bent u op zoek naar een nieuwe manier om uw hotel te tonen aan gasten? Dan is een virtueel hotel iets voor u! In dit artikel leest u meer over de vele voordelen van uw hotel in VR. Ook leest u meer over hoe makkelijk een virtueel hotel maken is!

Een hotel digitaal bekijken

Een hotel digitaal kunnen bekijken is voor uw gasten een geweldige manier om de faciliteiten te verkennen. Een digitale kennismaking wordt door steeds meer horecagelegenheden aangeboden.

Een virtueel hotel maken biedt u de kans om uw gasten iets extra’s te bieden. Zij kunnen zich dankzij de digitale ruimte namelijk op voorhand al in uw hotel wanen. Uw hotel in VR zorgt voor een duidelijk beeld bij uw potentiële bezoekers.

Als bezoekers hotels vergelijken om overnachtingen te boeken heb je met een virtueel hotel dus zeker een streepje voor.

Een eenvoudige online rondleiding in het hotel

Allereerst kunt u met de digitale versie van uw hotel een eenvoudige online rondleiding aanbieden. In deze rondleiding krijgen de gasten alle ins en outs van uw faciliteiten te zien.

Zo kunnen ze een virtueel kijkje nemen in uw restaurant, hotelbar en alle andere faciliteiten. Biedt ze bijvoorbeeld de kans om een digitale duik te nemen in uw zwembad! Of laat uw gasten de sportruimte alvast digitaal ontdekken.

Ook kunnen gasten elke hotelkamer virtueel bekijken. Op die manier worden ze van tevoren enthousiast gemaakt om een kamer te boeken. Hoe leuk is het als gasten online kunnen ‘rondlopen’ in de kamer die ze willen boeken?

Interactief reserveren zonder boekingssysteem

In deze rondleiding kunnen gasten ook meteen een boeking plaatsen. Dit kunnen zij doen zonder dat u een nieuw boekingssysteem hoeft aan te schaffen. Uw huidige systeem kan namelijk eenvoudig worden geïmplementeerd in de 3D scan.

Op die manier worden uw bezoekers gestimuleerd om inderdaad een kamer te boeken. De digitale ruimte laat namelijk een stuk beter en eerlijker zien hoe uw hotel eruit zien.

Stilstaande foto’s worden overigens niet vervangen, deze kunt u gewoon op uw website laten staan. U kunt ze zelfs verwerken in de digitale ruimte om al het beeldmateriaal in één interactieve ruimte te laten zien.

Een virtueel hotel maken om reserveringen te stimuleren

Virtueel hotel maken voor veiligheidsdoeleinden

Een virtueel hotel maken kan ook bijdragen aan de veiligheid binnen uw accommodatie. Veel hotels gebruiken de 3D ruimte namelijk om een digitale vluchtroute te maken.

Het hotel in VR dient dan dus als digitaal vluchtplan. Als gasten van tevoren al weten welke kant ze op moeten als er bijvoorbeeld brand is, kan dat ongevallen voorkomen.

Een uitgestippelde vluchtroute plannen in 3D

Zo’n vooraf uitgestippelde 3D vluchtroute is eenvoudig te maken. Als hotel heeft u natuurlijk al een vluchtroute die wordt gehanteerd bij ongevallen. Deze vluchtroute kan in 3D worden gezet en op die manier worden gevisualiseerd.

Door in 3D met pijlen en afbeeldingen te werken krijgen uw bezoekers een goed beeld van de vluchtopties.

Uiteraard hopen wij dat deze vluchtroutes niet gebruikt hoeven worden. In het geval dat dit wel moet is het echter fijn als de vluchtroute duidelijk is gevisualiseerd.

Een virtueel hotel maken, zo werkt het

Een hotel in VR laten maken is gelukkig erg eenvoudig. Zo’n virtueel hotel kan binnen een dag worden gescand. Uiteraard ligt het er ook aan hoe groot uw hotel is.

Allereerst willen wij natuurlijk alles weten van uw wensen voor het digitale hotel. Gasten moeten natuurlijk het hotel virtueel kunnen bekijken in de optimale staat. Een grondige schoonmaak van de ruimtes raden wij dus ook ten zeerste aan.

Als wij weten wat u van ons verwacht gaan wij aan de slag met het scannen van uw hotel. U hoeft zich geen zorgen te maken hoe het hotel in VR wordt gemaakt. Wij regelen namelijk alles tot in de puntjes.

Ook eventuele extra content zoals foto’s en filmpjes plaatsen wij voor u in de scans. We kunnen zelfs een extra dag langskomen om nieuwe foto’s en video’s te maken van de accommodatie.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op! Meer zien? Check onze video’s op YouTube!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *