virtueel vastgoed 3d getekend

Virtueel vastgoed – Hoe werkt het?

U bent het bij het kopen of verkopen van een huis misschien wel tegengekomen, virtueel vastgoed. Tegenwoordig kunt u namelijk in veel woningen en gebouwen virtueel rondkijken.

Maar wat is virtueel vastgoed precies en hoe werkt het? Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen van een virtuele woning?

In dit artikel vertel ik u alles over virtueel vastgoed en de vele mogelijkheden van deze techniek.

Wat is virtueel vastgoed?

Virtueel vastgoed is een manier waarop makelaars tegenwoordig woningen aanbieden. Naast foto’s van het huis bekijken kunnen kopers bijvoorbeeld ook virtueel binnenkijken. Daarnaast kunnen ze met bepaalde tools virtuele interieurplanningen maken.

Virtueel vastgoed zorgt ervoor dat mensen dag en nacht het huis kunnen bekijken. Ook kunnen zij van waar dan ook ter wereld een kijkje nemen. Op die manier wordt het aantal fysieke bezoeken een stuk minder. De mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn, vaak na het bekijken van een virtuele tour, komen alsnog virtueel kijken.

Een virtueel huis bekijken en kopen

Een virtueel huis bekijken is dus vooral interessant voor potentiële kopers die zich nog aan het oriënteren zijn. Dankzij de digitale toegang, gewoon vanaf de bank, kunnen kopers een goede eerste indruk krijgen.

Voordat u een huis koopt wilt u uiteraard wel een fysiek bezoek brengen. Zo’n grote aankoop aan de hand van alleen beelden wilt u niet doen. Daarom wordt in de virtuele woning altijd de koppeling gelegd naar een fysiek bezoek.

Een virtueel huis bekijken staat dus altijd direct verbonden aan een fysiek bezoek. Eerst kijken, dan kopen!

virtueel vastgoed als huis tour aanbieden zorgt voor een snellere verkoop

Mijn eigen virtuele woning

Wilt u uw huis verkopen? Of bent u in het bezit van meerdere panden die u wilt verkopen. Virtueel vastgoed is er niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particuliere verkopers. Op die manier kan de verkoop van iedereens (woon)ruimte worden bevorderd.

Hieronder vindt u een stappenplan waarmee u uw eigen huis virtueel kunt vastleggen. Ook leest u precies hoe u de ruimte online plaatst en hoe het virtuele huis kan worden bekeken.

Wilt u uw woning alleen tonen aan vrienden? Dat kan natuurlijk ook! Misschien heeft u uw huis wel verbouwd en wilt u het interieur met mensen delen die ver weg wonen. Dan kunnen vrienden en familieleden digitaal bijvoorbeeld uw gloednieuwe moderne, minimalistische of landelijke woonkamer vanbinnen bekijken!

Virtueel vastgoed laten vastleggen

Allereerst is het belangrijk om het huis te scannen. Zorg er hierbij voor dat elke ruimte er op zijn mooist uit ziet. Zodra de scan is gemaakt is het namelijk niet mogelijk om nog wat dingen aan te passen.

Wel kunt u meerdere scans laten maken van meerdere momenten. Bijvoorbeeld een scan met gordijnen open en gordijnen dicht. Of u maakt een scan in de ochtend en de avond.

In principe is het maken van één scan in de meeste gevallen echter voldoende. Zolang alle facetten van de ruimte terug te zien zijn is de scan namelijk geslaagd.

Zodra het huis er netjes bij ligt kan de scan beginnen. Van tevoren bespreken we de meest ideale en logische looproute voor de digitale bezoeker. De scanpunten komen op die manier zo precies mogelijk overeen met hoe je normaal door een ruimte zou lopen.

We maken tijdens de scan een logisch onderscheid tussen verschillende verdiepingen. De verschillende verdiepingen zijn in de scan met elkaar verbonden. Toch kun je als bezoeker erg eenvoudig een verdieping aanklikken die je wilt bezoeken. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld vanaf de kelder in één klik naar de zolder.

Meestal zijn we, afhankelijk van de oppervlakte, niet meer dan een dagdeel bezig met scannen.

De digitale woonruimte online zetten

Het online plaatsen van het virtuele vastgoed doen wij voor u. Uw virtuele woning of ander soort vastgoed krijgt een eigen link. Deze link kunt u gemakkelijk op uw website plaatsen of online delen op social media.

Wij zorgen ervoor dat de scan in de lucht blijft zolang u deze nodig heeft. Ook kunnen wij in de scan extra foto’s video’s of andere soorten (3D) opnames toevoegen. Ook kunnen we 3D gegenereerde elementen zoals meubilair in een ruimte zetten of zelfs digitale fruitschalen aan uw keuken toevoegen!

Op die manier vergroot u de kans dat mensen geïnteresseerd raken in uw virtuele vastgoed.

Uw eigen virtuele vastgoed bekijken

Nadat de virtuele woning online is geplaatst is deze open voor publiek. Nu kunnen mensen met één klik uw virtueel huis bekijken. Overigens kunt u er ook voor kiezen om de link verborgen te houden. U kiest dan zelf de mensen uit die de woning mogen bekijken.

Bent u van plan om uw huis of ander soort vastgoed pas over lange tijd te verkopen? Geen zorgen, de scan is ook volledig privé te zetten. Zo kunt u de ruimte openbaar maken zodra u er zelf helemaal klaar voor bent!

Naast dat uw huis virtueel is vastgelegd is er ook een bouwtekening gemaakt van elke verdieping. Deze plattegrond/tekening is 99% accuraat en goed te gebruiken voor bijvoorbeeld verbouwingen en andere zaken waar planning belangrijk is.

Bij de gemeente kan de aanvraag van een plattegrond zomaar enkele weken kosten. Bij ons ontvangt u de plattegrond echter al binnen enkele dagen!

Virtueel vastgoed verkopen

Nu u een 3D scan van uw huis heeft kunt u overgaan tot de stimulans van de verkoop. In de scan kunt u namelijk bezoekers extra argumenten bieden om uw vastgoed te kopen. Dit kunt u op meerdere manieren doen.

Allereerst kunt u extra foto’s en video’s toevoegen om de bezoeker nog meer mee te nemen in de woning. Zo kunt u bijvoorbeeld extra foto’s toevoegen van een lege en gevulde inloopkast. Ook kunt u foto’s en filmpjes toevoegen van het huis in verschillende jaargetijden.

Verder kunt u in de scan directe links plaatsen naar de plek waar het huis wordt verkocht. Op die manier kunt u bezoekers aanzetten tot het zoeken van nog meer informatie over uw vastgoed.

Wilt u meer weten? Wij kunnen u helpen! Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel ons direct!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *