Ons VR bedrijf: 3D scans voor uw segment

Op zoek naar een virtuele kopie van je (woon)ruimte? Heeft u een museum dat u digitaal wilt kunnen aanbieden? Of heeft u een bedrijf in de horeca waar u met een 3D scan boekingen en reserveringen wilt ontvangen? Wij kunnen u daarbij helpen! Maak kennis met ons VR bedrijf, Binnen Bij Mij.

Binnen Bij Mij is in de COVID-pandemie opgericht met als missie: ‘Een bijdrage leveren aan de digitalisering van Nederland’. Nederland wordt steeds digitaler en innovatiever. VR en 3D scanning speelt hierin een grote rol. Steeds meer musea zijn nu bijvoorbeeld ook virtueel te bezoeken. Ook bij het kopen en huren van vastgoed kun je bij veel bedrijven vaak online een bezichtiging doen. Virtueel vastgoed wordt door particuliere kopers zelfs steeds vaker gezien als belangrijk koop- of verkoopargument. Op die manier sluit de virtuele wereld naadloos aan op de digitale wereld met de techniek die wij aanbieden.

Klanten van ons VR bedrijf

Wij hebben met ons werk een hoop klanten uit verschillende sectoren geholpen met de digitalisering van hun bedrijf. Sommige klanten hadden alleen de scan nodig, anderen wilden extra content toe kunnen voegen, wat bij ons kan. Wij kunnen namelijk foto’s, video’s, geluidsfragmenten en andere soorten content aan de virtuele ruimte toevoegen. Voorbeelden van scans zijn op deze pagina te bekijken.

Ons VR bedrijf heeft als missie om Nederland te digitaliseren.

B&B’ s en hotels

Voor B&B’ s en hotels hebben wij verschillende toffe VR projecten mogen maken. Bij de horeca is de digitale twin vooral bedoeld als extra onderbouwing op foto’s en video’s. Gasten kunnen voordat ze op reis gaan online een kijkje nemen door virtueel door het hotel heen te ‘lopen’. Onze klanten zien de digitale twin als versterking op hun website of socials. Mensen zijn namelijk sneller geneigd te boeken als ze het hotel al virtueel hebben kunnen bekijken blijkt uit ons onderzoek.

Musea

Dit onderzoeksresultaat geldt in een nog sterkere vorm voor musea. Museumbezoekers hebben zich de afgelopen tijd moeten vastklampen een digitale alternatieven. Deuren moesten dicht blijven en bezoek was niet toegestaan. Om die reden hebben wij een snelle stijging gezien in een al populair wordende trend. Grote musea als Naturalis en het Philips Museum hebben hun eigen versie van een digitale kopie van de fysieke collectie.

Wij hebben de afgelopen maanden de focus gelegd op het ‘kleinere’ segment musea. Deze musea hebben vaak niet het budget wat een groot museum wel heeft, waardoor digitalisering snel een flinke investering is. Wij bieden onze techniek, die in kwaliteit net zo goed is als die van een groot VR bedrijf, voor een lage prijs aan. Op die manier kunnen wij onze missie om Nederland te digitaliseren sneller verwezenlijken.

Vastgoed

In het digitaal vastgoed is VR al een aantal jaren bekend. Websites als Funda hebben zelfs een partnership programma voor VR bedrijven zoals wij. Ook in dit segment zoeken wij liever naar de ‘kleinere’ partijen om die de kans te geven virtueel te groeien. Zo werken wij veel samen met interieurstylisten en in de particuliere verkoop van huizen. Onze techniek is de perfecte manier om kopers nog eens de kans te geven die ene ruimte te bekijken. Daarnaast kun je als verkoper virtuele bezichtigingen plannen, waarbij mensen kunnen rondlopen door de woning.

Restaurants

Virtueel een restaurant bekijken, dat romantische tafeltje in de hoek uitkiezen en meteen online reserveren. Onze techniek biedt gasten de kans om zelf een tafel uit te kiezen aan de hand van onze 3d scan. De scan kan naadloos worden gekoppeld aan het bestaande systeem, er hoeft dus geen nieuw programma worden aangeschaft.

Onze klanten uit dit segment bieden de digitale twin vooral aan als extra content. Dat mensen in de scan kunnen reserveren is een mooie extra. Ze zien de virtuele versie van hun restaurant vooral als upgrade ten opzichte van de foto’s en video’s. Wij geven als extra optie de mogelijkheid om een bedrijfsvideo van het restaurant te maken die aansluit op de scan.

Industrie

De industriesector biedt de kans aan bedrijven om bijvoorbeeld trainingen en cursussen aan te bieden aan (nieuwe) werknemers. Vaak werken deze mensen met gevaarlijke apparatuur, waar een goede training voor nodig is. De eerste kennismaking met een machine kan dankzij onze techniek virtueel worden gemaakt. Men kan in de VR omgeving op een veilige en interactieve wijze de eerste stappen van een nieuwe techniek leren.

Naast trainingen en cursussen kunnen bedrijven onze techniek natuurlijk ook inzetten als algemene introductie. Je kunt nieuwe werknemers een virtuele rondleiding van het bedrijf geven. Door filmpjes en foto’s in de scan maken ze kennis met nieuwe collega’s en leren ze het bedrijf kennen.

Scholing

Naast het aanbieden van cursussen en trainingen kunnen wij ook lespakketten van scholen digitaliseren. Denk hierbij aan een digitale rondleiding door een museum, zoals hierboven al is beschreven. Wij kunnen ook het schoolgebouw digitaliseren, waardoor nieuwe studenten alvast wegwijs gemaakt kunnen worden in hun nieuwe schoolomgeving.

Op dit moment zijn we voor een school bijvoorbeeld bezig met een virtuele kunsthal. Daar kunnen studenten hun kunst, fotografie, videografie of muziek laten zien/horen in een VR ruimte. De perfecte manier voor een student om zijn/haar kunst te laten zien en de eerste stappen als artiest te zetten.

Samenwerken?

Natuurlijk staan wij open voor nieuwe ideeën uit een ander segment. Mocht u een goed idee hebben of met ons aan de slag willen, neem contact met ons op. In onze blogs kunt u alles lezen over wat wij doen en hoe wij dat doen. U kunt ons ook mailen of per telefoon contact opnemen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *